-
Co wpływa na decezję o zakupie nowego cygara
Proponuję odrobinę joggingu psychologicznego
Proste pytanie do przemyślenia
Który z następujących czynników pomaga Ci przy zakupie nowego cygara?
i wybranie odpowiedzi z tych siedmiu możliwości,która jest wam najbliższa.
1.Dotychczasowe doświadczenia z marką
2.Niezależne Oceny (czasopism, stron internetowych, blogów, itp.)
3.Cena / Specjalne Oferty
4.Sugestia sprzedawców
5.Sugestia znajomych
6"Nowy produkt" ogłoszenia via e-mail
7.Cygarowe fora
-
Odp: Co wpływa na decezję o zakupie nowego cygara
W kolejności:
7
1
5
3
Bardzo duży wpływ ma też prezencja cygara.
pozdr.
-
Jako że jestem początkujący największy wpływ ma pozycja 7 , następnie ważną rzeczą jest cena
-
najpierw cena, potem skład i producent...i jak dotąd nieźle na tym wychodzę...
wychodzę z założenia że nie sztuką jest wypalić dobre cygaro za 50$ ale równie dobrze smakujące za 2$
i takich szukam i ZNAJDUJĘ!!!
...życie jest za krótkie, by żyć byle jak...
-
Ciekawy temat, w sumie nigdy się nad tym głębiej nie zastanawiałem, a temat zmusił mnie ro krótkiej "rozkminki" wydaje mi się że:
7,2,3,1
pozdrawiam
-
Dla mnie cena ma zasadnicze znaczenie. Chodzi mi glównie o stosunek ceny do jakości, dlatego nie skreślam tanich tygar, tylko szukam, szukam... I udaje się znaleźć przyzwoite cygara. Cygara bardzo drogie mnie odstraszają i nie chodzi nawet o to, że jestem skąpiec, po prostu wydaje mi się, że nie chcę płacić za marketing, więc wolę poszukiwac samemu. Takim odkryciem były Flor de Oliva Corojo , Occidental Reserve i chyba najlepsze odkrycie to CFB- te cygara są mało opisane, więc zaryzykowałem i trafiłem w 10. Obecnie z tanich cygar na topie u mnie jest La Flor de Cano, po prostu mi bardzo smakują. Raczej ufam swoim smakom
-
Zagadnienie bardzo ciekawe, skłaniające do zastanowienia. Odpowiedzi obrazują sposób układania naszego cygarowego menu.
Ja kieruję się: 1, 2, 5, 7.
Czy brak powyżej punktu 3 i 4 wymaga uzasadnienia?
Cena nie jest kryterium decydującym, niska nie zniechęca mnie a wysoka nie powoduje, ze cygaro dostaje ode mnie kredyt zaufania w ciemno.
W sugestiach sprzedawców podświadomie dopatruję sie chęci pozbycia się towaru z magazynu a nie koniecznie rzetelnej rekomendacji z ich strony. Może mam jakąś spiskową teorię dziejów, ale tak to juz u mnie jest.
-
Fajny temat. Pytanie może krótkie, ale wcale nie takie proste Zmusiło mnie do chwili namysłu. U mnie na pierwszym miejscu będzie chyba:
6. Nowy produkt - ale trochę inaczej rozumiany. Palę od niedawna (ponad trzy miesiące), więc większość cygar jest dla mnie nowym produktem. I większość moich zamówień to na razie cygara mi nieznane (poza kilkoma pewniakami, które chce zawsze mieć pod ręką) - po prostu największą frajdę sprawia mi na razie odkrywanie nowych smaków.
Kolejne istotne czynniki to: 7 (fora), 1 (doświadczenia z marką), 3 (cena).
pzdr
CK
-
U mnie wygląda to następująco:
7 - fora cygarowe
5 - sugestie znajomych
3 - cena
Czasami zdarza mi się coś kupić pod wpływem impulsu, o tak sobie.
Cum debita reverentia
entelm
-
Zamieszczone przez Colonel Kurtz
Fajny temat. Pytanie może krótkie, ale wcale nie takie proste Zmusiło mnie do chwili namysłu. U mnie na pierwszym miejscu będzie chyba:
6. Nowy produkt - ale trochę inaczej rozumiany.
Miło,że się podoba,mam nadzieję,że to szczere wyznanie:p
Ten punkt, nowy produkt-via e-mail, to nic innego jak informacje sklepów do swoich klientów ," mamy nowy produkt" .
Zamieszczone przez Colonel Kurtz
po prostu największą frajdę sprawia mi na razie odkrywanie nowych smaków.
To zupełnie tak samo jak większości z nas.
Moje wybory są wynikiem:
Poszukiwań nakierowanych pkt 2 -mam duży dostęp do różnych informacji.
Oferty pkt6-tylko jeśli ceny są bardzo atrakcyjne.
ślepe strzały w produkty niskobudżetowe tak circa 8$ za szt cygara-aczkolwiek to uruchamiam tylko przy zupełnie nowych produkcjach.
Nr1 uruchamiam gdy zawodzą pkt 2,6 i tu nie baczę na ceny(oczywiście w ramach zdrowego rozsądku max 25$/cyg) jeśli chodzi o nowe formaty cygar znanych mi marek lub nowe ich linie.
Sugestie znajomych sam wiele razy sugerowałem innym aby coś spróbowali źle na tym nie wychodzili,więc i ja czasami słucham innych.
|
|