-
Off Topic Najlepsze Cygaro Roku .
Juz za 28 dni a dokładnie w poniedziałek 4 stycznia 2010 będziemy znać cygaro roku 2009 Jak myślicie, jakie cygaro wygra ?
W Top25 z cygar niekubańskich znajdzie się moim zdaniem:
Arturo Fuente God of Fire - po recenzji blesa bedzie nr 1
Padron
Alec Bradley
Nestor Miranda
Gurkha
CAO
Carlos Torano
La Aurora
La Aroma de Cuba
Rocky Patel
Tatuaje
Don Pepin Garcia My Father
Sancho Panza
Oliva
Gran Habano
Joya de Nicaragua
La Gloria Cubana
La Flor Dominicana
Diamond Crown
-
Odp: Najlepsze Cygaro Roku
Dymku, na 100% masz rację. Taką przenikliwością może się wykazać każdy kto nie miał nigdy cygara w ustach po 3 minutowym reaserchu w necie.
Tak, na 100% jakieś cygaro, a co wiecej cygara z listy marek, która podałeś znajdą się w TOP 25. Na 100%, bo wymieniłeś dużą część topowych niekubańskich marek ..... oraz dwie kubańskie.
Podaj nazwy konkretnych cygar i wtedy będziemy stawiać dolary lub orzechy.
PS. Moją prezentację panowie z CA nawet w d...... nie mają, bo jej nigdy nie widzieli i nie zobaczą.
-
Cieżko mi stwierdzić jakie panowie z CA konkretne nazwy wybiorą, tym bardziej, że nie paliłem 94% nazw z tych cygar
-
-
Zamieszczone przez dymek
Juz za 28 dni a dokładnie w poniedziałek 4 stycznia 2010 będziemy znać cygaro roku 2009 Jak myślicie, jakie cygaro wygra ?
W Top25 z cygar niekubańskich znajdzie się moim zdaniem:
Arturo Fuente God of Fire - po recenzji blesa bedzie nr 1
Padron
Alec Bradley
Nestor Miranda
Gurkha
CAO
Carlos Torano
La Aurora
La Aroma de Cuba
Rocky Patel
Tatuaje
Don Pepin Garcia My Father
Sancho Panza
Oliva
Gran Habano
Joya de Nicaragua
La Gloria Cubana
La Flor Dominicana
Diamond Crown
W szranki mogą stanąć cygara ,które otrzymały noty 91pkt i powyżej w ciągu ostatnich 12miesięcy na ich 100pkt skali wg Cigar Aficionado,Cigar Insaider.
Ta zasada obowiązuje do dziś,kryteria wyboru są dość jasne.
Z wielu cygar wybiera się te, które miały najwyższe noty w ramach swojej marki.(Rocky Patel DecadeTorpedo 95pkt, stanęło do konkursu a nie np robusto 93pkt)
Następnie panowie palą i robią selekcję negatywną aż dojdą do 45 najlepszych ich zdaniem cygar.
Kolejny pułap to 25 cygar,wszystkie cygara są bez banderol,każdy z opiniujących ma swój humidor i tam są złożone te 25 cygar.
Następnie,na polu walki pozostaje 5 najlepszych cygar z których wyłania się to najlepsze,pod różnymi względami,czynnik atrakcyjności ceny też jest brany pod uwagę.
Teraz wystarczy wziąć wszystkie magazyny CA jakie wyszły w tym roku i pomalutku przepatrzeć zestawienia z testu i wyliczyć te cygara ,które spełniają powyższe kryteria.
po co tworzyć domysły?
Wybiorą to co wybiorą za to im płacą i tak wielu z nas totalnie to grzeje , żeby nie pisać mocniej...
Lepiej spróbujmy napisać nasze typy najlepszego i najgorszego cygara jakie dane nam było palić w roku 2009.
Kto pierwszy?
-
O proszę teraz to już wiem w jaki sposób to się odbywa Dzięki Jacku za te informacje !!
Cygaro roku...hmm...Trinidad Coloniales. Cygarko o średniej mocy, czasem nawet z delikatnymi akcentami. Fajnie się je paliło i do tego wiele różnorodnych smaków było wyczuwalnych co daje mu to 97pkt. Najgorsze, chyba takiego nie było, dla mnie każde cygaro ma coś innego w sobie, jednemu smakuje, a drugiemu nie.
Ostatnio edytowane przez dymek ; 08-12-2009 o 21:42
-
No dymek trynidad ciekawa propozycja zapraszam do rankingu cigaraficonado.pl na 2009 rok zobaczymy które cygaro wygra
-
Zamieszczone przez klepitko
No dymek trynidad ciekawa propozycja zapraszam do rankingu cigaraficonado.pl na 2009 rok zobaczymy które cygaro wygra
a gdzie tam ranking ? Chyba, że o czymś nie wiem
radeqm: Dymek, naucz się wreszcie przegladać Forum....
Ostatnio edytowane przez radeqm ; 09-12-2009 o 01:09
-
Zamieszczone przez dymek
a gdzie tam ranking ? Chyba, że o czymś nie wiem
a w zakładce o cygarach tylko wątek niżej
-
Już wiem co mi nie paskowało :P Adres zły podałeś A ja szukam na innym forum...
|
|