-
Zabawy z humidorem
Ostatnio w moje ręce trafił humidor. Przede mną miał go człowiek, który cygarami niestety już się nie interesuje...
Jak widać humidor był typowo sklepowym wynalazkiem do przechowywania małych maszynówek. Poprzedni właściciel zaczął coś przy nim robić w celu powiększenia przestrzeni. Ja zabrałem się do sprawy bardziej zdecydowanie...
W zamyśle humidor ma być w środku wykończony mahoniem. Z dwóch przyczyn:
1. Cedr hiszpański jest w Polsce praktycznie niedostępny
2. Od dłuższego już czasu interesuje mnie jak sprawują się humidory wykończone mahoniem.
Do dzieła.
Tak humidor wyglądał zanim się za niego zabrałem
Tutaj już bez dna i bez tych dziwnych przegródek (co mnie zdziwiło, chyba faktycznie były z cedru
A tak humidor będzie wyglądał finalnie. Bardzo odpowiadają mi jego gabaryty, raczej płaski (max. 3 warstwy robuściaków), o dość dużej powierzchni - nie przekonują mnie głęboki skrzynki.
Teraz czeka mnie wykończenie humidora z zewnątrz (bejcowanie i lakierowanie) no i wykończenie wnętrza mahoniem.
Pozdrawiam
-
Odp: Zabawy z humidorem
Trzymam kciuki i sam jestem ciekawy jaki będzie efekt finalny Twoich Jasiek przeróbek. Może te dziwne przegródki cedrowe też jakoś da się wykorzystać, np. przy ostatecznej aranżacji wnętrza?
-
JA też jestem mocno ciekawy - tak wyglądu humidora jak i właściwości mahoniu...
-
-
Jasiek, jak prace się posuwają?
-
stoją...dzisiaj się zaczną posuwać... prace oczywiście
pozdrawiam
-
temat nie umarł, on żyje bym nawet powiedział, po prostu nie chcę wrzucać zdjęć, które nie przedstawiają nic ciekawego
-
ostatnie 2 zdjęcia się troszkę zdezaktualizowały - okazało się, że wieko (skrzynka w zasadzie też) wogóle nie trzyma kątów. Musiałem wykonać wieko od podstaw stąd też wszystko ciągnie się już tak długo.
Oto wieko, które wykonałem ja.
Teraz czas żeby zająć się wnętrzem humidora. Tego momentu boję się najbardziej....
pozdrawiam
-
Hmm, no i co? Jak ta sprawa się zakończyła, Jasiek??
-
dobrze odkopany temat udało się temat dokończyć?
|
|