-
Odp: Wakacyjno-urlopowe "eventy" cygarowe
Troszkę na temat a troszkę blisko tematu, zapytam, czy wiecie cokolwiek o sklepach i tzw. "miejscach friendly dla cygar" (HAHAHA, ale polenglish mi wyszedł )))) w pięknym mieście Barcelona? O sklepie Gimeno na Ramblas już wiem.
-
-
Sklepów jest mnóstwo...generalnie,nieważne na jaki trafisz,ceny reguluje państwo
http://www.cmtabacos.es/wwwcmt/pagin...doPrecios.tmpl
obsługa strony jest nieskomplikowana
jedyne,na co potrzeba mieć baczenie to...jakość cygar i wybór.
Hiszpania,to kopalnia cygarowych skarbów...
BOLIVAR 108 Edición Regional 10,50
SANCHO PANZA Quijote Edición Regional 14,50
Dwa adresy poniżej są najczęściej rekomendowane,plus ten co podałeś
El Corte Inglés-to jest,multisklep
Plaza del Duque, Plaza Magdalena, Nervión Plaza
The tobacco shop in the Plaza del Duque location is on the ground floor next to the lottery and optician. There is a a small humidor with a good selection of Cuban cigars.
L’Estanc Laietana
Address : Via Laietana, 4
Zip code : 08003
City : Barcelona - Spain
Area : Barrio Gótico
Opening hours : From 10 am to 7pm
Phone : 93 310 10 34
Ostatnio edytowane przez Jacek Uchryń ; 09-06-2011 o 17:21
-
-
człowiek, sobie palce po pachy urabia , w poszukiwaniach,a tu...
trzy literki nichtś fersztejnowe
budujące i motywujące,
bez zdjęć i elaboratu wspomnieniowego i informacyjnego,lepiej nie wracaj...o jakimś skarbczyku cygarowym,wspomnę tylko a propos.
Ostatnio edytowane przez Jacek Uchryń ; 10-06-2011 o 03:30
-
Trzy literki, ale jakże znaczące, rzekłbym "magiczne". Zdjęcia będę na pewno, wspomnienia także. Co do skarbczyka, ... zobaczymy, ale bardzo bym chciał.
-
No a jeszcze kwestia palenia w miejscach publicznych, knajpach etc.? Czy Hiszpania posiada ustawę antynikotynową podobną do polskiej? Oto druga część mojego pytania, która pozostaje bez odpowiedzi. Rozumiecie, chciałbym wiedzieć czy mogę bezpiecznie poruszać się po Barcelonie z cygarem w ręku, bez narażanie się na areszt?
Nie omieszkam sfotografować własnoręcznie budynku, który kiedyś stanowił temat pewnego konkursu na forum. Pamiętacie?
-
nic nie pisze - długo...
nic nie pale - od ponad tygodnia!!
choć ostatnia środa w kraju była przemiła i smaczna - może nie wykwintna - ale jak bym tak powiedział to bym poczciwego krupnioka obraził;-)
dzięki Radek!
teraz jestem w Turcji w opcji "familien Urlaub";-) nie jest źle!! nawet "jest dobrze" pod wieloma względami!! ale nie cygarowymi.. po pierwsze primo - mam cygara - ale po drugie primo - mam przy sobie rodzinę...a po trzecie primo - mam wrażenie, że gdybym tylko wyciągnął cygaro z etui - od razu by się zapaliło...od tzw.: (na śląsku): samości... i to na całej powierzchni... taki "hitz" tu jest... gdyby nie moja "wrodzona" sympatia do piwa (EFES daje radę!!;-) to bym się chyba usmażył i odwodnił...albo vice verca...;-)
ale w planie mam zapalić!!! choć tu już nigdzie nie można w środku...rozumiecie to???w Turcji!!! gdyby ten kraj nie sprzedawał fajek (papierosów) to by tu jeszcze chyba prądu nie było...a kurzyć nie wolno... ale ja zakurze...i napisze o tym!!;-)
hej
Rafał
-
Go, go, Gadget
Adam
-
Zamieszczone przez AdamLuczak
Go, go, Gadget
Adam
o co kaman?!?
Przy innym zwaniu jeszcze bym sie nad pudeukiem czekoladek zastanowiu...a tak...?hmm...moze lepiej nie pisac, a palic...?
Hej
Rafał
|
|