-
Odp: Zakupy cygar na lotniskach
Dzisiaj obróciłem trasę Wwa-Poznań-Wwa i rano spełniając swój żelazny obowiązek wdepnąłem do walk-inu w Aelia Duty Free na Okęciu.
Cygara w jak najlepszym stanie. Wybór nie duży, głównie Kuba, ale też CAO Mx2, Soprano i Carlos Torano.
Żeby nie było obciachu to wyszedłem z czterema lunchowymi sztukami w tubach (córka chce nimi obwiesić choinkę) i dla porównania ceny Okęcie vs. Akan:
Bolivar No3 - 27 pln / 18,90 pln
Partagas de Luxe - 25 pln / 20,30 pln
H.Upmann Coronas Major - 23 pln / 19,50 pln
RyJ No 1 - 28 pln / 20,80 pln
Czyli na Okęciu jest taka bezcłowa atrakcja jak ja jestem ksiądz wikary.
Oferta dla tych, co zapomnieli zabrać cygi w podróż i muszą płacić frycowe.
-
Błażej gdyby Okęcie miało takie upusty na cygara jak Akan w premium ciggars ,albo Akan ich(upustów) nie miał to wierz mi zwycięzca byłby na Okęciu.
a tak jest normalnie czyli po polsku
Niestety w Polsce nie tylko C i T ma swoje grzeszki.
-
Że się spytam trochę z innej beczki, mogę mieć w zapalniczkę, obcinarkę lub nożyczki w bagażu podręcznym/kieszeni, czy mnie cofną na bramce?
-
Nożyczek nie mam, ale zawsze latam z obcinarką, wyżynarką, zapalniczką w podręcznym i nigdy nie mam kłopotów.
-
Wiedziałem, że odpiszesz bles jako pierwszy, a z tego co wyczytałem to latasz czasami i palisz dużo, tak więc masz sprzęt ciągle ze sobą Dzięki za informacje!
-
Zamieszczone przez dymek
Że się spytam trochę z innej beczki, mogę mieć w zapalniczkę, obcinarkę lub nożyczki w bagażu podręcznym/kieszeni, czy mnie cofną na bramce?
Ja miałem raz mały problem jak leciałem do Egiptu , ale myślę że tylko dlatego bo miałem obcinacz w kiszeni spodni , o którym mi się przypomniało dopiero w "bramce"
Saludos Amigos!
|
|