-
Odp: Paliłem dzisiaj....
Romeo y Julietta Short Churchills - znakomite. Bardzo ładna kultura spalania, mocny, jasny, dobrze trzymający się popiół - zbity i ładny, rzadko tego doświadczam paląc Kubę.
-
Wypaliłem dziś swoją pierwszą
Casa Magna colorado robusto
To jest znakomite cygaro,nie aby "rzucało na kolana",ale ma swój prawdziwy indywidualizm.Wypaliłem sporo cygar i do niczego nie można porównać tego co daje pierwsza tercja casy ,dodatkowy atut to cena poniżej $6szt.
Dokładniejszą prezentację tego cygara napiszę na dniach,mam wielka ochotę zapalić to cygaro ponownie i może uda się jutro.
Cygaro to udało odpalić mi się połową dużej zapałki-nigdy wcześniej nie zdarzyło mi się tego dokonać.
-
Quintero Nacionales. Zupełne zaskoczenie. Cygaro musiało długo leżeć w dobrych warunkach. Popiół zupełnie niekubański, biały, z równym usłojeniem, dobrze się trzymał. Smak świetny, kremowy, z migdałem i łagodna ziemią. Tu juz się mogłem czegoś spodziewać, bo jak tylko wyjąłem cygaro z humidora, to dość intensywny zapach zapowiadał, że cygaro będzie dobre. I było bardzo dobre. I nie wiem co mysleć, bo gdybym miał pewność, że każde quintero będzie takie, zamówiłbym pudło 50 sztuk. Ale z doświadczenia wiem, że tak nie jest, bo wypaliłem troche tych cygar i zdarzały się tragiczne, najgorsze to te, w których eksplodowaly sęki tytoniu.. A szkoda, bo ten egzemplarz, który palilem był wzorowo wykonany i pewnie tak samo przechowywany. Skąd cygaro? Z Akanu, kupiłem jakis czas temu pudełko 5 sztuk, tak, żeby do rachunku równo było. I zostałem bardzo mile zaskoczony. Czy to się powtórzy??? Zobaczymy, zamówię następne.
-
Punch Royal Coronations. Pyszna Kuba, doskonale zwinięte cygaro, dym obfity, łatwo osiągalny )). Smaki ziemiste, esencjonalne, moc zadowalająca. Bardzo, bardzo przyjemne palenie.
-
Trochę śmiechu z porównaniem do waszym palonych cygar
Flor De Filipinas Coronitas ...
Jak wiadomo tanie cygaro, po otworzeniu pudełeczka ukazują się cygara których liście okrywowe są w różnych barwach... mniejsza o to... Do połowy cygaro nawet mi smakowało, później zalatywało zwykłym papierosem... Zdziwiło mnie za to spalanie cygara, jak od linijki
-
Royal Jamaica Gold Corona, czyli AKAN-owa nowość. Cygaro wywołało u mnie dość mieszane uczucia. Bardzo ładny, czerwonawy odcień wrappera (nowość dla mnie). Intrygująca, ciepła nuta drzewna i palona kawa. Trudno mi ją dokładnie opisać, ale nie doświadczyłem takich wrażeń w innych dotąd palonych cygarach. Bardzo smakowite. Niestety, równolegle cygaro generuje nieprzyjemny metaliczny i "kartonowy" smak.
Z jednej strony zachwyt, z drugiej rozczarowanie. Dam mu poleżeć, w nadziei, że wyrówna się z czasem.
pzdr
CK
-
Wczoraj: Cohiba Maduro 5 Genios...
Ile się nagadałem że cohiba to wcale nie taka de best. że tańsze, że równie dobre, że legenda itp. itd... Niestety, pitolenie o Szopenie
Genios ? Najlepsze cygaro jakie miałem okazją palić.
Adam
-
Wczoraj Monte#2.
Okazja zacna - urodziny Przyjaciela (Geoffrey, are you here?).
Podkład konkretny (obiadek z czterech dań).
Cygaro... Z Hong-Kongu. Leżało 7 miesięcy. Wizualnie i palpacyjnie bez zarzutu. Zapach - bardzo delikatny, wręcz ulotny.
Podobne wrażenia po odpaleniu - nieco mało intensywny smak jak na dwójkę...
Po jednej trzeciej było już "normalnie" - fantastyczne wrażenia do samego końca.
Polemizując z Adamem
Montecristo #2 to najlepsze cygar, jakie miałem okazję palić.
pozdr.
r
-
Radek... masz 100% rację
ja dzisiaj spaliłem Ashton Cabinet Pyramid....
i mam problem bo nie wiem co myśleć ?
Z jednej strony samo cygaro swoim wyglądem budzi szacunek, zapach, popiół wszystko świetnie, moc również odpowiednia (średnia). Jedak cygaro w ogóle nie pozwoliło mi wyrobić sobie poglądu na swój temat.... ale na pewno do niego wrócę
PS. muszę dodać, że zapach dymu zaraz po odpaleniu był wspaniały...
pozdrawiam
-
Vegas Robaina Unicos. Zachwycające cygaro.
|
|