-
Mazowiecka Loża Cygarowa
Dzisiaj spędziłem bardzo miłe 1 i pół godziny w CK Oberży, gdzie po raz pierwszy miałem okazję poznać osobiście Marka (Maro). To święta prawda, że dobre cygaro najlepiej smakuje w dobrym towarzystwie. Dobre, doborowe, miłe, ciekawe, sympatyczne towarzystwo, w którym miałem zaszczyt dzisiaj zapalić cygaro to Maro i jego syn. Mam nadzieję, że to początek częstszych spotkań. Może dołączą do nas inni podwarszawiacy. Warszawiaków też zapraszamy - wtedy zmienimy nazwę Loży na Mazowiecka. Dzisiaj poza przemiłymi walorami poznawczymi nasze spotkanie miało też walor taktyczny. Omawiana była taktyka wyjazdu na FOSCA. Szczegółów nie zdradzimy :) chyba, że ktoś chce jechać z nami :).
Marku, dziękuję Ci za wspaniałe Spirit of Cuba. Będę do tego cygara wracał, nie tylko ze względu na jego walory smakowe.
-
Odp: Podwarszawska Loża Cygarowa
No to jesteśmy po inauguracji PLC :) Poznałem wreszcie Błażeja (bles73) i zapewniam was - to pełen uroku facet, którego z miejsca polubicie. Przekonacie się o tym zresztą sami w pensjonacie "Hawana", gdzie spotkamy się za pięć tygodni :ss:
Spędzonego dziś wspólnie ze mną i moim synem Piotrem czasu bles73 najwidoczniej nie uznał za stracony, bo zaproponował kolejne spotkanie, jeszcze przed wyjazdem do Brennej. Zanosi się więc na to, że spotkań PLC będzie więcej. Mam nadzieję, że w większym gronie. Następnym razem może dołączy do nas proforma? Może Maciek wybierze się też z nami do "Hawany"? Postanowiliśmy z Błażejem pojechać tam dzień wcześniej, by rozejrzeć się po okolicy i przywitać z tymi, którzy też zjadą w piątek :git:
Bles73 to gość wielkiego serca. Gdy poczęstowałem go nie dość wykwintnym Alec Bradley Spirit Of Cuba Havana formatu robusto, on obdarował mnie i Piotra cygarami Romeo y Julieta Short Churchill. Wielkie dzięki Błażeju. Nie spodziewaliśmy się tak pięknego upominku. Raz jeszcze dziękujemy :szcz:
To zdumiewające jak wielu interesujących i sympatycznych ludzi poznałem dzięki cygarom. Bardzo się cieszę na kolejne spotkania PLC, a także na wyjazd do Brennej. Mam nadzieję poznać wreszcie osobiście tych z was, z którymi dotąd miałem kontakt jedynie elektroniczny, a także spotkać się znów z tymi, których dobre towarzystwo pamiętam z Kielc :cb:
Pozdrawiam Maro :)
-
Gratuluję udanego spotkania. Życzę rozwoju PLC :)
-
Fajnie że kolejne osoby przekonały się że cygara łączą a nie dzielą. Juz się nie mogę doczekac na spotkanie w Brennej i zadanie bojowe - weżcie koniecznie Macka Proforme ze sobą choćby siłą:wr:
-
o jak to cieszy, ze takie "łączności" się dokonują na bazie dymu cygarowego!!
tyle pozytywnej energii bije z opisu tego spotaknia..i tyle męskieo szacunku!!
i tak właśnie ma być!!
i do tego jeszcze super zabawa jak jest czas i sposobność do tego!!;-)
do zobaczenie Panowie w Brennej!!
hej
-
1 załącznik(ów)
Mazowiecka Loża Cygarowa
Kolejne spotkanie cygarowe w stolicy za nami :cb: Tym razem odbyło się na ul. Próżnej 8 w brazylijskiej restauracji "Churrasco do Landa". Ponieważ był z nami jeden warszawiak - Maciek zwany proformą - pora zmienić nazwę z Podwarszawskiej na Mazowiecką Lożę Cygarową. Oprócz Maćka i mnie obecni byli także nasz forumowy kolega Błażej (bles73), mój syn Piotr z dziewczyną Beatą i mój przyjaciel Andrzej. W sumie sześć osób.
Na dzień dobry Maciek wprawił nas w zakłopotanie częstując każdego Famous Buenos Maduritos i La Casta Mulato, a ja sfinalizowałem z Błażejem forumową transakcję kupna Ashtonów VSG Belicioso nr 1.
Co robiliśmy potem? Głodni jedli, m.in. kaczkę po polsku, rydze smażone na maśle czosnkowym, zupę rybną i lody. Spragnieni pili, m.in. herbatę, wodę z cytryną, tyskie i pilsnera :beerchug Wszyscy - z wyjątkiem Beaty - palili cygara. Maciek - Puros Indios Puritos i Gran Habano Habana 3 (to drugie wypalił bez kropli napoju!!!). Błażej - Oliva Serie V Torpedo, ja - Saint Luis Rey Habanos, Piotr - Macanudo Maduro Hyde Park, Andrzej - Famous Buenos Maduritos :ss:
Przede wszystkim jednak rozmawialiśmy o cygarach. Maciek okazał się przemiłym gawędziarzem o imponującej wiedzy cygarowej, słuchaliśmy go więc z uwagą i przyjemnością. Błażej potwierdził, iż jest wyjątkowo sympatycznym kompanem o świetnym poczuciu humoru i czarującym uśmiechu. Pozostali to bliskie mi osoby, więc nie wypada chwalić ich na tym forum :gd:
Podsumowując, po prostu wyjątkowo miło było spędzić w tak zacnym towarzystwie trzy godziny. Dziękuję wszystkim za przybycie do "Churrasco" i za wpompowanie w moje płuca - oprócz cygarowego dymu - także dobrego nastroju :goojob:
-
dziękuję Wam za spotkanie... mam nadzieję, że wkrótce będzie powtórka... do zobaczenia
ps.
z tą wiedzą to Maro przesadził... i to mocno... niemniej miło się czyta...
-
no proszę, jednak ktoś dziś miał przyjemne chwile.
sympatycznie ,że się panowie spotykacie,że macie czas i się nie śpieszycie ,bravo.
-
Dziękuję Wam bardzo za dzisiejsze spotkanie. Więcej proszę !!!
-
Przemiłe spotkanko !
Z Maćkiem miałem już nieraz okazje zapalić , i zawsze miło wspominam te chwile, a także jak na razie jeden tylko raz z Markiem ( zastanawiam sie właśnie dlaczego tylko jeden- bo zbyt późno się na forum zapisał:D)
Ale co się odwlecze to nie uciecze!
...a więc do Brennej Panowie:git:
-
Odp: Mazowiecka Loża Cygarowa
Będę w Wawie 20 i 21 ale z tego co wiem to wszyscy już do Brennej wyjadą ,
A może jednak uda mi się jeszcze z kimś zapalić?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Don Lecho
Będę w Wawie 20 i 21 ale z tego co wiem to wszyscy już do Brennej wyjadą. A może jednak uda mi się jeszcze z kimś zapalić?
Żarty sobie z nas robisz Lechu? :confused:
-
okrutne żarty !!!
bo jeśli 21 będzie w W-wie, to kto będzie w Brennej - sobowtór?
-
miejmy tylko nadzieje ze mi bryka w tym czasie nie nawali
a wtedy będę i w Wawie i w Brennej:D
-
Mam pytanie, kiedy przewidujecie najblizsze spotkanie loży? Pytam, bo nie jest wykluczne, ze jeszcze przed FOSCA bedę w okolicach Wawy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bruno
Mam pytanie, kiedy przewidujecie najblizsze spotkanie loży? Pytam, bo nie jest wykluczne, ze jeszcze przed FOSCA bedę w okolicach Wawy.
Powiedz kiedy będziesz to wtedy organizujemy spotkanie !
Np. w środę również w okolicach będą jeszcze dwaj szacowni koledzy z tej 10-tki o której pisałeś w innym poście przed chwilą :).
Ja miałem wyjeżdżać w centrum pandemii grypy (Ukraina), ale już na 90% wiem, że odpuszczę i cały tydzień jestem na miejscu.
Najlepiej się spotkać w czwartek wieczorem, a w piątek rano porwiemy Cię do Brennej :)
-
Widzę że z piątkowego palenia w Wawie nic nie wyjdzie, a szkoda
-
Marek i ja w piątek ok. 9.00 - 10.00 ruszamy do Brennej, żeby zdążyć do DeCapo na 16.00
Nie wiem jak Proforma, bardzo byśmy chcieli, żeby jechał, namawialiśmy, ale On milczy :whatever:
-
milczy bo niestety jeszcze się mu nie wyklarowało, ale pamięta... i bardzo chce...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
proforma
milczy bo niestety jeszcze się mu nie wyklarowało, ale pamięta... i bardzo chce...
To życzymy z całego serca, żeby się wyklarowało, trzymamy kciuki !!!
Zawieziemy, odwieziemy, a w tzw. międzyczasie sporo wypalimy :gd:
-
-
Maciej, Ty masz dobrze :): zawiozą, odwiozą, na kaca kawkę rano zrobią. Każdy by tak chciał. :szcz:
Potwierdzę czy i kiedy bedę w Wawie. Myslę, ze to bedzie wtorek-środa. A nuż uda się gdzieś zderzyć :). Miło by było, bo mimo nadciągającej mega-imprezy w Brennej spotkań w dobrym towarzystwie nigdy nie za wiele.
-
każdemu wolno chcieć... :bleh::bleh::bleh:
-
Znów będę w stolicy od 2-4 grudnia. Może się uda tym razem coś wspólnie zapalić?
-
-
No to może 3 grudnia w czwartek, bo w piątek wieczorem może być tłoczno.
-
-
-
Proponuję CK (Cesarsko-Królewską) Oberżę na Chmielnej 28. Niech ktoś inny zaproponuje godzinę :)
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bles73
18.00?
Jak dla mnie OK :)
-
dla mnie też, choć mogę się trochę spóźnić...
chyba, że firma zorganizuje mi inaczej czas...
-
myślę, że na 18.30 (o ile to trochę) też nie ma problemu
Marek? Leszek? może być?
zapraszamy też gaudesa, ostatnio pisał, że zapaliłby z nami, bo On stąd
-
Ale ja 3-go popołudniu nie mogę:confused: - interesy
mogę być 2-go po 17:00 , 3-go do 16:00 , lub 4-go z rańca
co wy na to?
-
Jako totalnie wolnemu od wszelkich obowiązków człowiekowi odpowiada mi każdy wariant. Uzgodnijcie zatem Panowie termin i godzinę, a ja się dostosuję :)
-
To się robi niezła szarada :whatever:
Ja 2-go mam jedną z kilkunastu świątecznych, zawodowych imprez, 3-go wieczór wolny, ale nic poza tym, a 4-go rano zdaję ważny egzamin.
-
witam Panowie,
w czwartek o 19,00 koncze ang. Mysle, ze ok 19.30 mogę być u Was na Chmielnej.
Jestem na 98%
-
Panowie, skontaktowałem się z Leszkiem i okazuje się, że on w czwartek ma w stolicy imprezę a na niej pokaz wiecie czego i nie może tego dnia się z nami spotkać. Nie pozostaje więc nic innego jak zaproponować spotkanie w środę, czyli JUTRO o 18.30 w CK (Cesarsko-Królewskiej) Oberży ma Chmielnej 28. Kto może, niech przychodzi, nawet jakby miał się lekko spóźnić :) Z Blesem możemy się spotkać w przyszłym tygodniu, np. 10 grudnia o 18.00. Co wy na to?
-
rozumiem, że czwartkowe spotkanie odwołane?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
proforma
rozumiem, że czwartkowe spotkanie odwołane?
Raczej tak, bo oprócz Leszka może zabraknąć także Błażeja. Czy ty Maćku a także Gaudes możecie się jutro spotkać z Leszkiem i ze mną?
-
trudno będzie... postaram się być ale nie wiem czy mi się uda
-
Panowie, pragnę przeprosić za zamieszanie, ale - jak zaznaczyłem parę dni temu - mnie odpowiada każdy termin i czekałem aż sami ustalicie optymalny dzień spotkania. Kiedy okazało się, że do dziś niczego nie ustaliliście, postanowiłem wyjaśnić sprawę u źródła, czyli u Leszka. Nie wiedząc jakiego rodzaju są jego biznesowe zobowiązania w czwartek, myślałem, że Don Lecho mógłby je załatwić w czwartkowe popołudnie, a wieczorem po 20-tej spotkałby się z nami. Leszek wyjaśnił mi, że takiej możliwości jednak nie ma, stąd moja propozycja byśmy wspólnie z Don Lecho zapalili dzień wcześniej. Maciek może dotrze, w każdym razie się postara. Nie wiem jak Gaudes, ale też na niego liczę :)
Pozdrawiam, Maro
-
witam Panowie,
ja niestety jutro odpadam.
Mam gosci u siebie w domu.
pzdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
gaudes
witam Panowie, ja niestety jutro odpadam. Mam gosci u siebie w domu. pzdr
Bardzo żałuję :( Sytuacja wygląda więc tak: Bles i Gaudes jutro nie mogą, a Proforma może dotrze. Lechu, rozumiem, że my obaj jesteśmy umówieni jutro o 18.30 w CK Oberży na Chmielnej 28. Potwierdź proszę, czy będziesz :) Maro
-
Jestem już w Wawie , a więc do zobaczenia o 18:30:szcz:
-
Spotkanie !!! Palenie !!!
Kiedy: czwartek, 10 grudnia. godz. 18.30
Gdzie: Reastauracja St. Antonio, ul. Senatorska 37
Zarezerwowana oddzielna salka na 8 osób. Hasło: Szczerba
Lista obecności:
1. Maro - 100%
2. Proforma - 100%
3. Gaudes - 90%
4. Bles73 - 100%
5. Andrzej (kolega Maro) - ???%
Zapraszamy !!!
-
Jedna zmiana. Zmiana lokalu na Churrasco ul. Próżna 8. Pozostałe paramatry spotkania bez zmian. :git:
-
Spotkanie się odbyło i było ..... DOBRZE.
Lista obecności:
Maro
Proforma
Andrzej
Gaudes
i ja.
Zamknięto nas w oddzielnej salce, żebyśmy nie okopcili porządnych obywateli.
Fajnie się gadało na tematy najważniejsze w życiu zdrowego mężczyzny tj: wyroby tytoniowe i alkoholowe. Około pół kilo znakomitego tytoniu wypaliliśmy.
Podważylismy teorię smaków cygarowych, rozpoczęliśmy śledztwo w sprawie tajemniczego cygara z Birmy, umówiliśmy się na palenie goździkowych cygaro - papierosów z Indii oraz poznaliśmy TOP 10 Maćka, co dla poszukiwaczy cygarowej stabilizacji jest dużym i cennym zastrzykiem know how. Zapadła też uchwała, że następne spotkanie odbędzie się w La Fiesta, czyli Spirit of Mexico, co w bardzo wolnym tłumaczeniu sugeruje czym tam będziemy popijać cygara i gdzie to pędzą.
Dziękuję Szanownym Kolegom i do rychłego zobaczenia !!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bles73
Spotkanie się odbyło i było ..... DOBRZE.
powiem więcej - było BARDZO DOBRZE!
-
No to wy tam Panowie nieżle szalejecie. Szkoda że ja tu w Kraku mam tylko Winstona
-
Cytat:
Zamieszczone przez
klepitko
No to wy tam Panowie nieżle szalejecie. Szkoda że ja tu w Kraku mam tylko Winstona
Winston, ja bym się obraził ! Co to znaczy "tylko"?
-
masz aż Winstona... my mamy go od wielkiiego dzwonu...
-
Dziękuję koledzy za spotkanie. Jak zwykle Wasze towarzystwo było pierwszorzędne a gawędy o cygarach i alkoholach urocze :) Jeśli mój nastrój nie wydał się Wam zbyt szampański to przepraszam. To nie Wasza wina. Po prostu nie zawsze potrafię zostawić swoje troski w domu. Co do śledztwa w sprawie tajemniczego cygara z Birmy, mail do Kuala Lumpur już wysłany. Pozostaje czekać na wieści :) Pozdrawiam, Maro
-
Świetne spotkanie! szkoda że nie daliście rady jak ja byłem w Wawie :nunu:
Miałem przyjemność wypalić aż jedno to cygaro z Birmy no i jak do tej pory nie miałem okazji palić nic co by mi przypomniało ten smak , ale jaki smak! tak bogaty że aż trudny do opisania. jak to gdzieś znajdziecie to dajcie znać może ściągniemy paletę:D będziemy sprzedawać nie jako cygara ale jako podpałka do kominka :D- bo tak to wyglądało, jak kawałek gałązki wraz z gałązkową twardością. W ten sposób ominiemy akcyze:ss:
-
świetnie, ze się tak montujecie!!
bo o to chodzi!!
a jak jest dobrze - to znaczy, ze jest dobze!!!;-)
czy ja dobrze "kminię", że mam z Birmą coś wspólnego???;-)
pozdrawiam serdecznie!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
rafhof
...czy ja dobrze "kminię", że mam z Birmą coś wspólnego???;-)
pozdrawiam serdecznie!!
dobrze "kminisz", bardzo dobrze... :bravo:
-
"Marku, jesli chodzi o cygara, to na pewno sie dowiem" - tej treści maila dostałem dziś rano z rejonu Indochin. A więc czekamy :) Ukłony, MM
-
to już jest wspaniała odpowiedź... aż trudno mi sobie wyobrazić co będzie jeśli okaże się być pozytywną...
-
To Wy, jednak, dość towarzyscy jesteście ...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alej
To Wy, jednak, dość towarzyscy jesteście ...
jak to "jednak" i jak to "dość"???
-
Cytat:
Zamieszczone przez
proforma
jak to "jednak" i jak to "dość"???
„Jednak”, bo się tego po Was nie spodziewałem (ludzi generalnie ocenia się po sobie, a ja sam muszę palić ...), a „dość” bo Was, przecież, zamknąć w oddzielnej sali musieli ...
Czyli ,że jesteście, ale nie aż tak ...
-
jak to "nie aż tak", właśnie dokładnie "aż tak!" :bleh:
-
Siadam do bolivara, więc sie teraz nie mam czasu przezbywać :D
-
2 załącznik(ów)
Nowodworska sekcja MLC :)
Tradycyjnie, niemal w każde piątkowe popołudnie, w moim mieszkaniu spotyka się na kawie i cygarze nowodworska sekcja MLC :ss: Nie jest tak wykwintnie jak zapewne bywało na czwartkowych obiadach u króla Stasia, ale piątkowe kawy u Mara też mają swój urok. W przeciwnym razie nie spotykalibyśmy się tak często :gd:
Skład zwykle ten sam: kolega Andrzej, syn Piotr i ja. Popijaliśmy sobie kawę, Andy palił Caridad Connecticut Toro, Pit - Famous Buenos Maduritos a ja - zwyczajne Don Diego Robusto. Na wypadek gdyby ktoś potrzebował coś przekąsić były pączki i paluszki z sezamem :bleh:
W tle najpierw sączył się soundtrack z filmu Bernarda Tavernier pt. "Round Midnight" (polecam film i soundtrack!!!), w którym m.in. grali (byli aktorami a także muzykami) takie sławy jazzu jak Gordon Dexter, Herbie Hancock i John McLaughlin. Potem koił nas sentymentalnymi balladami saksofonista tenorowy Ben Webster. Po prostu pełen relaks, miły nastrój, luz, blues, w niebie same dziury...
Gdyby częściej było tak miło. Ale nie jest :eek:
-
Alej napisał " przezbywać":szcz:, miód na moj serce, ale mógłby też napisać: " jak złapie za krztoń, jak wyrzne o ziemie:szcz:"
Ale ad rem, bo mnie mod pogoni. Bardzo ładnie się rozwija idea spotkań i ja do MLC zamierzam dołączyć w okolicach drugiej połowy lutego 2010, albowiem gdyż nawiedzę miasto stołeczne .
-
Czekamy :We:
I konie spać nie będą :D
-
gdyż bynajmniej albowiem nawiedzisz będziemy czekać... już czekam...
-
Dwa, trzy dni pobędę, więc konie niech nie śpią:szcz: Jeżeli nic sie nie wydarzy ( vide 2012) to od 15 do 18 lutego jestem u Was i palimy. Prawdę powiedziawszy, zawsze marzyłem o tym, żeby sobie ot tak niezobowiązująco pobyć w Warszawie. I postanowiłem, że jak będę miał trochę wolnego ( a to się szykuje właśnie w lutym) to sobie Warszawę pooglądam. Bo jak bywam w Warszawie, to zawsze zajęty czymś, więc tym razem luz i pełną gębą awangarda w rozumieniu taktycznym a nie artystycznym.
-
To my już tu zmontujemy konie, pianino i inną awangardę :D
-
Ja z lekkim opóźnieniem...
Dziękuje Panowie za spotkanie. Było bardzo fajnie Was poznać i wreszcie porozmawiać z Maćkiem z którym już nie widziałem się i nie paliłem chyba z rok. Do następnego...
pzdr
Piotr
-
... jakież ku... konie?
PS.
Wiem. Adria!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alej
... jakież ku... konie?
PS.
Wiem. Adria!
http://www.aficionado.pl/showpost.ph...0&postcount=73
-
Ups. Pomyślałem, że w grę może wchodzić Adria. Konno ...
Choć, w sumie, skoro i tak nie będą już spały ...
-
Panowie, co powiecie na czwartkowe palenie połączone z rozdanie cygar z USA?
Ja jestem wolny od 17
-
Chętnie się spotkam Piotrze, nie tylko dlatego, że mam do odebrania parę cygar, ale także by zapalić w miłym towarzystwie. Wskaż dokładną godzinę i miejsce (najlepiej w Centrum), postaram się dostosować. Może uda mi się namówić kolegę Andrzeja, który był na naszych dwóch ostatnich spotkaniach :ss: Maro
-
Odp: Mazowiecka Lo?a Cygarowa
Przyszly tydzien chetnie bardzo.
-
Marku, może 17.30 St Antonia, ul Senatorska 37 ??
Maćku a ty będziesz?
Zapraszamy również Pana z tropików :P
-
ja raczej nie dojadę, chyba żeby coś się zmieniło - pracuję do 21
-
Piotrze, nasze spotkanie planujesz na jutro, czy raczej - w związku z zaproszeniem pana z tropików - na czwartek w przyszłym tygodniu?
-
Panowałem dwa spotkania w ten czwartek i w przyszły czwartek z TropicMan'em :)
W każdym razie z powodu silnej potrzeby zapalenia cygara ja jutro w St antonio będę. Byłoby fajnie gdyby udało Wam się wpaść razem z Andrzejem. No i jeżeli coś się zmieni Maćku, to Ty rownież wpadaj
-
Cytat:
Zamieszczone przez
gaudes
W każdym razie z powodu silnej potrzeby zapalenia cygara ja jutro w St antonio będę. Byłoby fajnie gdyby udało Wam się wpaść razem z Andrzejem. No i jeżeli coś się zmieni Maćku, to Ty rownież wpadaj
W takim razie spotkajmy się jutro o 17.30 w St. Antonio. Oprócz mnie prawdopodobnie zjawi się mój syn Piotr, który był wcześniej na dwóch spotkaniach MLC (ale nie na ostatnim). Zaprosiłem też kolegę Andrzeja, ale nie wie czy zawodowe obowiązki pozwolą mu na wspólne palenie z nami - okaże się jutro. Zatem do zobaczenia :) Maro
-
Super! Już zapowiada się ciekawie :)
do zobczenia!
-
Panowie stolik zarezerwowany ale z pół godzinnym poślizgiem czyli od 18.00!!!
Rezerwacja na nazwisko GOC.
do zobaczenia!
a to link do strony http://www.stantonio.pl/
-
-
ja chcę do St. Antonio !!! :bh:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bles73
ja chcę do St. Antonio !!! :bh:
Szkoda, że nie mogłeś być. Było nas tylko trzech - Gaudes, Andrzej i ja - ale bardzo miło sobie pogawędziliśmy nie tylko o cygarach, ale także m.in. o historii tej części miasta, w której byliśmy, o numizmatyce, o podróżach i filmach. 21 stycznia w czwartek planujemy kolejne spotkanie w St. Antonio, więc przybywaj :)
-
TAK jest!
Podpisuje się pod tym co napisał Marek. Przemiłe spotkanie okraszone dobrym cygarkiem, kufelkiem piwa, herbatka, soczkiem porzeczkowym, omletem St Antonio, rybką marynowana i na koniec kieloneczkiem wiśnióweczki :) Dzięki Panowie za miłe 3 godziny :)
Do następnego!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
gaudes
Piotrze, czy twój plan jest aktualny? W najbliższy czwartek 21 stycznia też się spotykamy w St. Antonio? Pytam o to, gdyż na potwierdzenie zapewne czekam nie tylko ja, ale być może także Bles i Proforma :)
-
Odp: Mazowiecka Lo?a Cygarowa
-
-
Mi niestety nie uda się chyba do Was wpaść. Chcę odwiedzić moją babcię z okazji jej święta. Jutro będę wiedział na 100%
-
A gdyby tak babcię zabrać na spotkanie? A potem zapisać ją na forum?? Mam nadzieję, ze pali cygara :-) :git:
-
Panowie, zgłaszam gotowość spotkania się nie tylko z wami ale także z Babcią Gaudesa :) Proponuję czwartek 17.30 lub 18.00 w St. Antonio. Czekam na odzew, wtedy zarezerwuję stolik. Oczywiście pozdrawiam :)
-
-
he he
Obawiam się, że Babcia Basia nie będzie zainteresowana spotkaniem ;)
-
Zapraszam (Babcię Basię też) jutro - 21 stycznia 2010 roku - na godzinę 18.00 do restauracji St Antonio przy ul. Senatorskiej 37. Stolik zarezerwowałem na nazwisko Michałowski. Do miłego :)
-
No i dotarłem do St.Antonio i było git :thumbup:
We wspaniałym towarzystwie Marka i Andrzeja, przy pogaduchach o wybrykach wieku młodzieńczego i dorosłego, pięknych azjatkach, morskich poligonach wojskowych, cygarach oczywiście oraz ....... obgadując niektórych kolegów z forum (małżowiny czerwone?:D) i planując najazd na Trójmiasto wypaliliśmy kilka dobrych cygar. :ss:
Ja wypaliłem Huana No 2 oraz El Cedito de Rafhof i chociaż były świeżutkie to w tak doborowym towarzystwie smakowały przednio. To drugie pierwszy raz paliłem w Brennej przy wielu procentach, co mogło zaburzyć doznania, a było smaczne. Dzisiaj bez procentów to samo :thumbup:
Cieszę się, że spotkania MLC wchodzą nam w nawyk, bo są niezwykle sympatyczne.
Jest super extra, a będzie super hiper extra jak Piotr i Maciek nie będą wagarować. Piotr usprawiedliwiony dzisiaj przez Babcię Basię. I już dalej nie będę rozwijał :wr:
-
Heh, babcia Basia powinna zostać doprowadzona na to spotkanie. A kiedy nas najedziecie? Bo musimy naostrzyć cygara :szcz::thumbup:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bles73
Cieszę się, że spotkania MLC wchodzą nam w nawyk, bo są niezwykle sympatyczne. Jest super extra, a będzie super hiper extra jak Piotr i Maciek nie będą wagarować. Piotr usprawiedliwiony dzisiaj przez Babcię Basię.
Rzeczywiście, było bardzo miło :) To głównie zasługa Blesa, który potrafi pompować dobry nastrój w płuca kolegów. Dziękujemy Błażeju :git: Najbardziej żałuję, że nie było z nami Babci Basi, gdyż obecność damy w cygarowym towarzystwie jest wartością bezcenną.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bruno
A kiedy nas najedziecie? Bo musimy naostrzyć cygara :szcz::thumbup:
Uzgodnijmy to, ale nie wcześniej niż za dwa tygodnie. Pewnie moglibyśmy z Blesem wyjechać w któryś piątek i zostać do soboty. Potrzebny byłby jakiś tani nocleg (bo pieniądze lepiej wydawać na cygara niż na hotel), ale rozumiem, że pomożecie znaleźć jakiś akademik, najlepiej pełen uroczych studentek :gd:
-
Cytat:
ale rozumiem, że pomożecie znaleźć jakiś akademik, najlepiej pełen uroczych studentek
Marek, Marek ;), jasne, że pomożemy Wam się jakoś korzystnie zakwaterować. Może w jakimś klasztorze .... żeńskim, oczywiście?
A poważnie - damy radę. Skonkretyzujcie tylko swój plan. Zabierzcie Proformę, Piotra i babcię Basię.