Panowie, widzę że jest spore zainteresowanie obcinaczką (http://pipesandcigars.com/locicutsiblw1.html) doliczyłem się 7 osób. Czy jest ktoś kto chciałby się podjąć logistyki? Zobaczymy z czasem. Tymczasem lista:
1. Dzik (2 szt)
Wersja do druku
Panowie, widzę że jest spore zainteresowanie obcinaczką (http://pipesandcigars.com/locicutsiblw1.html) doliczyłem się 7 osób. Czy jest ktoś kto chciałby się podjąć logistyki? Zobaczymy z czasem. Tymczasem lista:
1. Dzik (2 szt)
ja logistyqje już cygi od wujaszka więc oże ktoś inny..?;-)
1. Dzik
2. rafhof
1. Dzik (2 szt)
2. rafhof
3. Proforma
ps. rozumiem że mówimy o Lotus Cigar Cutter "Triad" Single Blade with Dual Punch
Czy ja zamiast zapalniczki mogę dołaczyć się do zamówienia z piąteczką cygar (Davidoff MB lonsdale)
1. Dzik (2 szt)
2. rafhof
3. Proforma
4. gaudes (2 szt)
Sorki mały błąd, ale nie wiem czemu jednak widząc tą obcinaczkę przychodzi mi na myśl zapaliniczka - może z tąd ten błąd :o)
Pozdrawiam
Panowie,
przepraszam Was najmocniej ale ja niestety będę musiał się wycofać ze swojej deklaracji zakupu 2 szt.
pozdrawiam,
piotr
Lista trochę się skurczyła, ale w następnym tygodniu postaram się wszystko zamówić.
1. Dzik (2 szt)
2. rafhof
3. Proforma
4. radeqm
Tak to chyba aktualnie wygląda...
r
Zamówione. Koszt wysyłki wyniósł 41,40 . Zamawiających jest nas 6ciu (Błażej zrezygnował z zamówienia- 2 sztuki idą dla mnie), więc koszt wysyłki rozkłada się 6,9$ na każdego. Będę informował co dalej.
Dzięki, że pamiętałeś o mnie
Dziku!! Ty to jesteś logistrant na medal!!!!;-)
dziękuję bardzo i pozdro serde!!!
EDIT: Zamówienie wysłane (:
Przesyłka wylądowała w nocy z 15 na 16go lutego w Polsce, lada dzień powinna być u mnie.
miła wiadomość... jeszcze raz dzięki za logistykę...
Dziku czekam niecierpliwie na dalsze wieści:)
a ja już prawie "lachę" położyłem na ten sprzęt....;-)
a tu taka miła niespodziewajka!!
dawaj Dziku namiary na płacenie i rozsyłaj szybko jak dojdzie do Ciebie przesyłka!
już wstępnie: big thx!!
hej
Panowie mam dobrą i złą wiadomość.
Obcinaczki i cygara dla ginosa wylądowały, ale niestety nałożyli nam cło. Z historii wynika, że paczka przeszła dwie kontrole celne - jedna w Warszawie i druga w Pruszczu Gdańskim i w tym drugim sprawdzili przesyłkę. Sklep zgodnie z moim zaleceniem wysłał paczkę jako "gift", na drugiej stronie deklaracji celnej, napisał jednak, że są to cygara i akcesoria (by to zobaczyć, celnik musiał rozerwać folię i rozłożyć całą deklarację, z wierzchniej widniało, że jest to prezent). Wygląda to jednak na wyrywkową, przypadkową kontrolę.
Poniżej umieszczam skany deklaracji i dokument potwierdzający dokonanie zgłoszenia celnego.
http://img99.imageshack.us/img99/4182/clo1.th.jpg http://img404.imageshack.us/img404/381/clo2.th.jpg
Panowie, co robimy? Rozkładamy cło równomiernie, niezależnie zakupionego przedmiotu?
EDIT: Dodam tylko, że w przypadku przelicznika na osobę, cło rozkłada się w wysokości 40 zł, a w przypadku gdyby liczyć w zależności od zamówionego przedmiotu to 25 zł od osoby za obcinaczkę i 133 zł dla ginosa za cygara. Cała suma rozkłada się na 7 osób, podobnie jak koszty wysyłki, bo do zamówienia dołączył entelm, kupując ode mnie 1 obcinaczkę. Nie chcę o powyższej sprawie decydować sam. Zdecydujemy co zrobić z tym fantem, to wtedy podeślę do każdego, lub zamieszczę tu dane do wpłaty i będę prosił niektórych o adres do wysyłki. Wysyłam listem poleconym, priorytetowym, ubezpieczonym.
dostosuję się do woli większości lub Twej decyzji...
Oczywiście decyzja należy do Ciebie.
Przyjmę każdą karę :o
a przypadkiem celnicy znają prawo celne?
cło na 5szt cygar???
Przepisy mówią o określonej liczbie cygar, które można przywieźć ze sobą w bagażu podróżnym spoza UE.
Nie wiem jak ma się to w przypadku nabycia ich za pośrednictwem Internetu - nie mogę znaleźć odpowiedniej regulacji prawnej. Nie wiem czy tu istnieje jakaś ilość zwolniona od cła i podatku VAT.
No chyba 10szt via poczta,Lechu troszkę więcej siedzi w tym temacie.
Tu nie chodzi o ilość lecz o wartość całkowitą przesyłki, kiedyś były zwolnione przesyłki z cła do 45 euro a ponoć dzisiaj do 150 euro (ok 200$)
na końcu od wszystkiego płaci się Vat
Witajcie,
Oczywiście też dostosuję się do woli większości.
Moja opinia jest taka, że 15 złotych to nie majątek, ale nie widzę powodu żeby płacić cło za coś, czego nie zamówiłem.
Pozdrawiam,
r a d e k
Czytałem ustawę i owszem można poprosić o specjalne zwolnienie towarów do 150 euro ale niestety z wyłączeniem między innymi tytoniu
Przesyłki wysłane ubezpieczonym priorytetem.
Panowie poinformujcie jak otrzymacie.
Przesyłka dotarła. Wszystko jest ok. Dzięki za małego pocieszyciela.
Pozdrawiam
Moja również dotarła. Dziękuję.
Pomysł ok, ale wykonanie nie wzbudza zachwytu, szczególnie te plastikowe dinksy przy wyrzynarkach.
Orzeł wylądował cały i zdrowy. Wielkie dzięki.
pozdrawiam
Sprzęt dla mnie i Rafała dotarł w stanie nienaruszonym :)
Swoją już nawet wypróbowałem i jest super.
Wielkie dzięki, Dziku!
r a d e k
i ja już prawie mam - na razie awizo...
już mam...
jeszcze raz wielkie dzięki Dziku za pełną logistykę...
No to do wszystkich dotarło.
Zamykam temat.