tu nie mam żadnych wątpliwości... :eek::bleh::D::bleh::eek:
Wersja do druku
tu nie mam żadnych wątpliwości... :eek::bleh::D::bleh::eek:
W sumie to mógłbyś się skusić.
Siglo IV,okazało się całkiem przyzwoitym cygarem...troszkę do VI brakuje,ale i młodsze wiekiem zapewne było.
http://img179.imageshack.us/img179/8...spadron004.jpg
Dobre, ale nie sycące, więc coś bardziej krzepkiego musiałem wygrzebać
Stary dobry Padron Serie 1926 no.9M-o ,jest niedościgniętym wzorem cnót krzepkiego cygara, aż w głowie potrafi zakręcić
Jedno ze starszych moich niekubańskich cygar, właśnie się zaczęło spopielać
http://img709.imageshack.us/img709/4...spadron010.jpg
tego smaku to Ci zazdroszczę, bije na głowę wszystkie znane mi cygara...
Super cygarko, zgadzam się :)
Maiłem kiedyś od Jacka 2 sztuki i pozostało po nich jedynie wspaniałe wspomnienie ...
Adam
Święta pod znakiem małego Opusa i trzech robuściaków:
- Partagas Serie D No. 4 - odleżany, wspaniały choć przewidywalny (może właśnie dlatego wspaniały?). Zakupy, zakupy...
- Diamond Crown Maximus Robusto No. 5 - pierwszy w moim życiu. Zaskakujący - niesamowity posmak, którego nie podejmuję się opisać. Rewelacja.
- Joya de Nicaragua Antaño 1970 Consul - prawie roczne, pokazało mi zupełnie nowe oblicze. Nigdy nie spodziewałbym się takiej subtelności po tym "pittbulu" ;) Rewelacyjny, bardziej wytrawny w pierwszej tercji, smak. Potem słodkości, trochę przypraw, ale podane w znacznie subtelniejszy sposób, niż pamiętam do tej pory. Nikotynowej subtelności nie stwierdzono - kopie jak koń, no może konik :)
Strasznie zadowolony jestem. Po raz kolejny przekonałem się, że cygara smakują lepiej po przerwie. Tak więc... kolejna przerwa :)
Pozdrawiam Was serdecznie,
r a d e k
Wczoraj z Lukaszem spalilismy po Monte Open Junior - nic specjalnego chociaz 3 tercja jakby najlepsza gładka , pierwsze dwie szorstkie , drapiące
a na deser Ashton Aged Maduro No.15 - rewelacja tego mi było trzeba
w obecnej chwili Macanudo Maduro Diplomat - smaczny choć musi chyba jeszcze poleżeć. Poczekamy zobaczymy
pozdrawiam
Ja dzisiaj w pięknych okolicznościach przyrody - bory tucholskie - się oliwiłem. :D Korzystając z dnia wolnego udałem się z moją lubą poza miasto.
Oliva G Torpedo
Oliva Connecticut Robusto
2 bardzo dobre cygara.
Oj, dawno tu nic nie pisałem, dawno. Z powodów całkowicie niezależnych od forum i cygar moja aktywność była ostatnio marna. Co mogę zrobić? Aby pokazać, że cały czas palę - czyli żyję :-) :bleh: :wr: przedstawię krótką retrospektywę zdjęciową.
wczoraj razem z tatą na zakończenie przerwy świątecznej Signature House Blend z konkursu forumowego. Cygara bardzo dobre, o delikatnym smaku, ale potulne jak baranek moim zdaniem, zero mocy, a rozmiar imponujący;)
Właśnie palę sobie Flor De Copan Maduro Rotschild, hmm... podchodziłem z dużym dystansem do Tego cygara, opinie niektórych aficionado nie były przychylne. I tutaj duże zaskoczenie, mi podeszło bardzo, smaki hmm kawa, gorzka czekolada, bardzo dobre.
PS: Nic nie palicie?