Hej, Rafał...
Qrcze ja może jestem zmęczony ale...
O czym piszesz ???
Adam
Wersja do druku
Hej, Rafał...
Qrcze ja może jestem zmęczony ale...
O czym piszesz ???
Adam
Pewnie na polibudzie tego nie było :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Reklama_por%C3%B3wnawcza
Chodzi o to, że do imprezy jeszcze cały tydzień ... i się pewnie Kierownik boi żebyśmy nie porezygnowali ...
:D
Rafhof chce chyba pobić FOSCA-owy rekord frekwencji :) Pewnie Bruno będzie lepiej wiedział, bo na imprezie, którą on 1,5 roku temu organizował na Kaszubach było ponoć najwięcej - jak dotąd - osób, chyba ponad 40 :)
hmm...no to postaram się wyjaśnić..
a więc linki, które podałem - to zupełnie zewnętrzna impreza, którą ktoś sobie zorganizował.. i tak tylko dla porównania "jakościowo-ilościowo-kosztowo-ciekawostkowego" wrzuciłem.. po prostu znalazłem o niej info w net'cie..zadzwoniłem..i podałem to jako ciekawostke..basta...
o "rezygnowanie" się nie martwię - bo jak ktoś zapłacił a nie chce przyjechać - to jego sprawa..;-)
a salę mamy na max.50 miejsc siedzących przy stole - więc się po prostu więcej nie zmieści..przykre by było (uważam ja;-) gdyby ktoś chciał przyjechać - a ja mu na to - ok. ale jesz w innej sali...
"takie zagrożenie" realnie występuje - gdyż jestem w kontakcie z ok.6 osobami, które : może przyjadą - a może nie przyjadą...
czy te wyjaśnienie wystarczają? czy jeszcze coś "dojaśnić"?
pozdr
Rafał, na której FOSCA było dotąd najwięcej ludzi? W Zabrzu, czy na Kaszubach?
Kaszuby - to jedyna FOSCA na której nie byłem - i nie mogę się wypowiadać.
na tych co byłem (2x w Zabrzu i 1 w Kielcach) było tak, że na pierwszej w Zabrzu było ok.30 osób, a drugiej - 42 (dokładnie tyle!!;-), a w Kielcach - coś koło 20.
zaznaczam jednak, że na tej zbliżającej się po raz pierwszy będzie aż tyle "uczestniczek"...czyli żon/partnerek - ok 10 Pań!!!;-)
więc rekordu "członkowego"* chyba nie pobijemy....;-)
*-chodzi mi o: członkÓW forumÓW;-)
pozdro serde
A jednak Zabrze :) Nie o rekordy zresztą chodzi, a o dobrą zabawę :party: Dlatego cieszy tak liczna obecność pań, które zazwyczaj łagodzą obyczaje :thumbup: Dobrym duchem imprezy będziesz za to ty Rafale :cb: Nie mam co do tego wątpliwości :gd:
Witajcie,
poniżej cytat zmodyfikowanego menue - otrzymany od hawańskiego Rafała.
myślę, ze to najlepsze rozwiązanie!!
dodane są "napoje zimne" oraz taki parafait hałwowy! jako drugi deser/podwieczorek;-) to takie jakby "lody hałwowe", które robią tam na miejscu.
cytat:
Menu:
Przystawka – sałatka z kurczakiem podana w tortilli
Zupa – kwaśnica po beskidzku
Danie główne – 1,5 porcji mięsa na osobę
Rolada wołowa-50%
Schab po parysku-100%
Bukiet surówek (kapusta czerwona, z marchwi, ruska na ostro)
Kluski śląskie (ciemne, jasne), ziemniaczki z wody
Kompot
Deser – szarlotka na ciepło
Kawa lub herbata serwowana na życzenie
18 00 – 3 00 - Drink Bar, bufet z szkłem i lodem w kubełku
Bufet – kawa rozpuszczalna, parzona, ciasteczka w czekoladzie ciemnej,
Woda mineralna, napoje zimne firmy coca – cola 1 szt.
Parafait chałwowe z gorącym sosem karmelowym zaserwowane dla każdego – to jest najlepsza forma na półmiskach mogłoby się to rozmazać
Przekąski zimne – deski serów owczych, kozich i mieszanych, szynka domowa, salceson, kiełbasa sucha domowa, chleb biesiadny 5 kg, smalec, ogóreczki
Koszt – 101,50 zł brutto
W zaokrągleniu możemy przyjąć równe 100,00 zł brutto
Dodatkowe:
Koszty dodatkowe – keg piwa Tyskie – 30 litrów – 300,00 zł brutto
---------------------------koniec cytatu
oczywiście kegę piwa (jak już było mówione) stawia AKAN!jak i pozostałe alko..;-)
we wtorek muszę podać ostateczną ilość porcji!!
ale będzie piiiiknie!!
hej
Chciałbym bardzo, zabiegałem o to, ale nie udało sie osiągnac takiego wyniku. No wiecie, Rafhofa nie było z kolegami (a to razem ponad 10 osób, buhahahaha). Prawda jest taka, ze na FOSCA kaszubskiej było dwadzieściakilka osób - zaledwie. Ale, słuchajcie, i tak impreza zebrała dość dobre recenzje. Więc niezła była, albo chłopaki nie byli szczerzy.Cytat:
Pewnie Bruno będzie lepiej wiedział, bo na imprezie, którą on 1,5 roku temu organizował na Kaszubach było ponoć najwięcej - jak dotąd - osób, chyba ponad 40
Wracajac do spraw bieżących, jeszcze nie wiem czy dojadę, ale ciągle są szanse - i to duże. W najgorszym razie bede w tej sali ... dodatkowej :).