Odp: Kiedy ustawodawcom odbija ....
Cytat:
Jaki to piękny manewr
??????????
Zupełnie nie rozumiem, co masz na myśli. To żaden manewr a tylko moja interpretacja tego co napisaliście, tzn. User i Jacek. Nie ma sensu tego rozwijać, bo faktycznie mocno odjeżdżamy od tematu.
Jeśli chodzi o "Obowiązki niepalących wobec palaczy" proszę szanowną Moderację i Administrację o przesunięcie w bardziej odpowiednie miejsce forum. Tylko nie wiem gdzie. :git:
ale się zdenerwowałem, polskie sejm to najkrócej i po chamsku mówiąc banda poje...ch ludzi.
pozdrawiam
Cóż... pytanie jak każdemu z nas to uprzykrzy życie. Cieszy mnie mimo wszystko (szczęście w nieszczęściu) zapis:
"Posłowie przyjęli w czwartek łagodzącą zapisy ustawy poprawkę PO, która przewiduje, że w barach, restauracjach i dyskotekach powstawać będą mogły specjalne palarnie, a w mniejszych lokalach - do 100 metrów kwadratowych - to sam właściciel będzie decydował, czy chce mieć lokal dla palących czy niepalących."
Podejrzewam, że wiele pubów czy w miejsc, w których lubi się wypić przy dymku nie zrezygnuje z palącej klienteli. Wiele restauracji ma sektory dla palących i niepalących, a w palących są wyciągi i systemy odprowadzania dymu- nie wiem czy ustawa w tym momencie będzie ich traktować jednoznacznie z lokalami, które tych udogodnień nie mają.
Nie wiem czy w MOIM przypadku specjalnie odczuję te ustawowe szlabany.
EDIT: nie rozumiem tylko co ustawodawca chce osiągnąć przez zabronienie sprzedaży wyrobów tytoniowych przez Internet. Kompletnie nie widzę sensu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Dzik
nie rozumiem tylko co ustawodawca chce osiągnąć przez zabronienie sprzedaży wyrobów tytoniowych przez Internet. Kompletnie nie widzę sensu.
"Ochrona" nieletnich?