-
Odp: Paliłem dzisiaj....
Po raz kolejny telewizja zrobiła mi prezencik
Fragmencik.Fenomenalny,mój ulubiony film
Tak się przeniosłem,że Partagasa sobie przyniosłem.
PSD4 był wybitnie przyjemnym uzupełnieniem tego obrazu,zero skuchy :cb:.
Dawno już,nie czułem się tak zrelaksowany.
:szcz::szcz:
-
Wczoraj, HdM E 2.
Godzinka z naprawdę dobrym cygarem.
-
Wczoraj w Da Capo w doskonałym towarzystwie Saint Luis Rey Regios. Kawał cygara, wizualnie piękna, ale... Do połowy bez wysiłku dymu nie dało się uzyskać, potem cygaro powalało smakiem. Nawet nie podejmuję się go opisywać bo tak rasowego kubańskiego cygara o czystym smaku nie paliłem dawno. Tylko ten opór... To już jakaś przypadłośc tych cygar, kiedyś, jakoś na wiosnę kupiłem w Ostravie SLR , mniejszy format, petit corona tak na oko i to samo, początek trudny w paleniu, cięzko było zdobywać dym , a od połowy boskie, może ja za szybko chcę wypalić to cygaro i się przytyka, nie wiem, ale smak ma wyśmienity. No a dziś też w Da Capo ( Radku, testowałem żeberka z grilla z tym sosem co miałeś do jelenia- GENIALNE) Partagas Petit Corona Especiales. Bez zarzutu cygaro.
-
Chciałem powtórzyć wczorajsze popołudnie,sięgnąłem po kolejnego PSD4.
Cóż to była za piękna porażka.
Cygaro zakupione u szwajcarów,warunki 66%Rh.
Cygaro nie wykazywało entuzjazmu do odpalenia się.
Udało się, ale spalanie to kompletna porażka,cygaro zgasło 3 razy po czym pękło i znowu kolejne dwa razy gasło:confused:
Większą część tego co pozostało z PSD4 została w popielnicy.
Ciekawostka wczorajszy PSD4 pochodził z innego humidora i ze sklepu o nazwie Solo....
Mocno rozczarowany postanowiłem sięgnąć po kolejne cygaro,wypadło na El Rey del Mundo ChS z zakupów z 2007r
Zero problemów ze spalaniem,ciąg doskonały,obfity dym i świetny popiół.
Pozostało mniej niż połowa cygara,świetny delikatny dym,słodko-drzewny smak,delikatny bogaty kwiatowy,ziołowy aromat.Zdecydowanie za lekkie jest to cygaro jak na swój rozmiar,mogła by to być podwójna korona,wtedy by mnie nasyciła a tak będzie niedosyt.
-
:wr:
Maroma robusto cygaro z Hondurasu za ok 1,30U$D szt/box
Polecam jedynie zdesperowanym palaczom cygar,lub bardzo ciekawskim.
Tak nijakiego cygara to ja jeszcze w życiu nie paliłem :D
Dostałem je jako dodatek do zakupów w ubiegłym roku w famous -no nie mogę powstrzymać się od śmiechu jak można robić takie cudaki.
Rozumiem biznes to biznes i trzeba jakoś wykorzystywać ścinki liści ,ale ...
doskonałe cygaro w czasie koszenia trawnika tudzież grabienia liści.
Warto jednak mieć przy sobie butle wody, bo jakiś strasznie nieprzyjemny posmak ma w trzeciej tercji.
Spaliłem całe warto było przeżyć takie doświadczenie :r: lepsze było od wczorajszego PSD4 :confused: .
Nie:nunu:, nie kupię ich nigdy, lecz gdybym dostał za free to też nie wyrzucę da się wypalić tego cudaczka,bardzo miły aromat to cygaro posiada, smak + woda i da się go znieść.
:D:D ...
Kilka zdań od sprzedawcy
-
San Cristobal de La Habana el Principe. Powiem jedno... Jak dobrze, że po tak pyszne cygaro sięgnąłem dopiero teraz. Godzina doskonałego palenia. Od chwili, kiedy cygaro wziałem do ręki już wiedziałem, że będzie dobre. Było - jak na swój format- ciężkie, dobrze, mocno zwinięte, przy paleniu lekki opór, ale to nie walka o dym była, o nie, po prostu taka jest konstrukcja, że nie jest to rurka, to się czuje. Smak- cały czas gorzka czekolada, jakiś posmak kwiatowy, ale nikły, cos a'la lipowy, słodkawy, tak mi się kojarzyło. Moc zadowalająca, nie przewraca, a wiem, że paliłem cygaro- no uśmiech na ustach panowie, co tu dużo pisać, bierzcie i palcie, bo warto. Ech, chyba trzeba będzie zamówic tego cygara więcej, bo zdaje się , że dopiero jak poleży to zdetronizuje królującego u mnie dotąd ( w tym formacie) Ramon Alloneza, myślę o small club corona.
P.S. Jak pewnie wszyscy wiecie gustuję od jakiegoś czasu w małych formatach, no przy moim systemie palenia churchille odpadają, ale za to mam trzy razy na dzień radosć, bo rano, po obiedzie i na wieczór, no ale maluchy, więc mnie nie przewracają. A te małe kubańskie, to jest coś pysznego.
-
Przyznaję, że współczuję Jackowi nieudanych doświadczeń z Partagasami Serie D4... który to już raz zawiodło. Dzisiaj miałem ochotę konkretnie na to cygaro i sięgnąłem po 9 miesięczną sztukę, przedostatnią zresztą. Nigdy mi się takie niespodzianki jak Jackowi nie przydarzyły, chociaż sam mam je od Szwajcarów. Palony egzemplarz był dość zbity, ciąg z lekki oporem, ale dawało dużo frajdy z palenia, a jeszcze więcej gdy ciąg się troszkę poluźnił. Masa kremowego dymu i ten smak jak smakuje tylko D4, intensywny i głęboki. Końcówka o mocy pełnej. Już wiem co będzie zawierać kolejne pudło, które do mnie przywędruje. Nie potrafię wymienić drugiego cygara kubańskiego, które w moim odczuciu tak potrafi się zrewanżować za odpowiedni czas spędzony w humidorze.
-
Farciarz!
Ja idąc za głosem Jerzego,wybrałem wczoraj SLR Regios ciekawe czy przypadkiem nie z tego samego pudła pochodzącego, był przyjemny,ale różniący się od tego z prezentacji.
Delikatniejszy,młody to było czuć,dobrze się spalał,ciąg dobry, pierwszy popiół strąciłem po prawie 2calach!
Już sam owijacz ma zupełnie inną teksturę, oleisty drobniutki papier ścierny ??
Umilał mi inwentaryzacje przy moich 11 humidorach ,pięć godzin na nogach przy stole :D .
I jeszcze nie koniec,załamunek,ból kolan i kręgosłupa,nie miałem pojęcia że to może być tak męczące.
Nadwyżka prawie 100 cygar,a w sumie no duuużo ich jest.
Partagasy zmieniły humidor,zresztą prawie wszystkie Kubańczyki zaliczyły przeprowadzkę,Monte i Giermki zachowały status z przed przeprowadzki.
Rodziny Fuente,Padron też dostały nowe mieszkanka.
Koniec świata jak to mówił Popiołek.
-
Dzisiaj na siedząco
Tatuaje Regios-cygaro warte spróbowania przez tych co lubią ostro i intensywnie.
Standardowa jakości cygar Pepina
100% puro nikaraguańskie.
Piękny owijacz Corojo 99.
Zwijacz i wkładka z Nikaragui.
http://img519.imageshack.us/img519/2849/tatuaje.jpg
Cygaro rozpoczyna się zrównoważonym smakiem przypraw i słodyczy,
rozwija się stopniowo od średniej do pełnej.
Dym gładki nie drapiący w gardło.
Przeważnie tylko smak tytoniu wysokiej jakości plus wyczuwalne kakao i kawa z przyjemnym finiszem.
Dużo obfitego dymu, kakao,sporo pieprzu tego się można spodziewać,nieźle kręci w nosie.
Spora dawka nikotyny pod koniec,ale cygaro nie powala.
To po prostu bardzo dobre cygaro,co często jest całkiem wystarczające,aby być zadowolonym.
Cena-9-10$ mogłaby być niższa
-