NO raczej :)
Wersja do druku
NO raczej :)
No to zwykłe, nieświąteczne jeszcze spotkanie. Godzinka 18-ta.
To Wam opowiem jak było da-da :cb:.
Do zobaczyska.
No i wreszcie ..., po długiej przerwie. Wszystko mi sie podobało. Cygaro, które wybrałem: Gurkha Black Puro, które leżało u mnie od października 2009 - doskonałe, towarzystwo: Jasiek, Dzik i Iwona (via Skype:)), ruda, którą przyniósł Piotr i atmosfera. Było fajnie.
było bardzo fajnie. dzięki bardzo chłopaki.
pozdrawiam
Ja dziękuję również.
I ja wam dziękuje za chwile rozmowy.
Było milo porozmawiać po tak długiej przerwie oby więcej takich spotkań było
Dobra, konkrety.
Jutro palimy z Jaśkiem o godzinie 17-ej w stałym miejscu. Zapraszamy wszystkich chetnych.
Chłopaki, ruszcie się!!!:cb:
Fajnie. :hmm: Czy Ty Jasiek żyjesz? Co się stało?
Jaśko zbytnio się nie zmienił.
spalasz fragment historii...dobrze,że popielnic nie można spalić.
Dziku,hm jakby zmężniał cósik...fajnie,że było Wam fajnie.
Tak, rzeczywiście spalałem kawałek historii. No cóż, trzeba napisać nową :git:.
jutro 17.30 melduję się punktualnie :)
Taaa, ale my byliśmy umówieni na wczoraj :D. Dzisiaj (niedziela) to ja będę dopiero ok. 20-ej. ZAPRASZAM. Cygaro dla Ciebie czeka.
o kurcze, ja byłem pewien ze umawiamy się na 17 na niedzielę.........
pozdrawiam
A umawiamy się na następną niedzielę?
Nie wiem jeszcze, czy będę na miejscu. Teraz byłem i spotkanie nie wyszło. Trudno.
A umawiamy się na dzisiaj? Jest ktoś chętny, tak na szybko (SOBOTA, między g. 17-20 start, jak Wam pasuje)?
ja w soboty rzadko kiedy jestem na miejscu.
Dobrze, będziemy w przyszłości (niedalekiej - mam nadzieję) planować spotkania na niedzielę.
u mnie wczoraj nie było szans robota do 21 a później kierunek W.
pozdrawiam
Jasiek, kierunek W? To znaczy do Wandy jechałeś? :szcz:Cytat:
u mnie wczoraj nie było szans robota do 21 a później kierunek W.
I niech moc będzie z nami. Święte słowa :gl: :ss:Cytat:
za miesiąc do półtora,...to zakurzym...zbieraj siły.
i niech moc będzie z tobą
noo do mojej Wandzi hahaha
pozdrawiam
W Trójmieście też palimy, a w zasadzie każdy ostatnio pali oddzielnie. I w związku z tym dzisiaj, w trakcie oglądania boksu a w tym walki
Adamek - Klitchko też warto zapalić przyzwoite cygaro. Ja tak zrobię i
zapraszam ewentualnych chętnych. Czekam na zgłoszenia. Początek imprezy około g. 20 - koniec po zwycięstwie Adamka, czyli około 24-ej.
No i przez Was Klitschko wygrał. Słabo, ale wielki szacun dla Adamka za walkę. A cygaro też spalone.
Panowie przyszła niedziela ? :)
pozdrawiam
Możliwe, że w przyszłą niedzielę sie uda. Ale to jeszcze dużo czasu i wymaga potwierdzenia.
No i jak będzie? Jutro o 17-ej (niedziela, 18 wrz.)! Są chętni? :engarde:
Z braku chętnych i że,już dawno obiecałem Ci palenie, to się wpraszam wirtualnie ale na 18.30...wcześniej nie da rady.
Jako, bądź co bądź, gospodarz :szcz: mogę sobie zmienić dowolnie godzinę imprezy. Zatem początek o 18,30. Fajnie Jacek, wpadnij z małą-żonką. Do zobaczenia. Po paleniu weźmiemy sie za recenzje. :gd:
będę :)
pozdrawiam
Pas
No i słowo stało się ciałem :szcz:. Wreszcie po dłuższej przerwie udało nam się spotkać w kameralnym gronie. Fajnie, rozmowa w oparach szlachetnego tytoniu jak za dawniejszych, lepszych czasów. Dzięki Jacek, dzięki Jasiek. No i dawno nie rozmawialiśmy tak dużo o cygarach.
Cygara dzisiejsze to Don Pepin, Rosalones i ... Jacek co Ty paliłeś, bo nie mogę w wieży znaleźć Twojego pierścienia, hahahaha?
Poszukaj koło lewej nogi prawego fotela...znalazłeś :goojob: :r:
Faktycznie, wszystko było jak dawniej, nawet skype szwankował jak za dawnych lepszych czasów,a nawet lepiej... przy 10 zerwaniu łącza przestałem liczyć ile było tych przestojów...
Mój wybór cygara okazał się totalnym falstartem :hmm:...kubański JLn2...szkoda słów... taki był tragiczny,albo Ja :hmmm byłem tak kiepsko przygotowany do większego cygara.
Skutecznie zniechęcił mnie do cygar ...kubańskich.
Ważne ,że się odbyło...sympatyczna i cygarowa atmosfera była.
:thumbup:
[QUOTE=Bruno;8934]...Cygara dzisiejsze to Don Pepin, Rosalones i ... QUOTE]
A jak smakowało Rosalones? napiszcie coś więcej o tym cygarze -koniecznie;)
Krótko, bo dłuższą reckę spróbuję w stosownym dziale popełnić, cygaro Rosalones to jeden z powodów, dla których chciałbm jeszcze raz do Barcelony polecieć. Najlepsze z zakupionych tam niekubańskich w przystępnej cenie. Lechu, czyżbyś miał możliwość je sprowadzać? Bo nikt chyba go w Polsce nie sprzedaje.
TRÓJMIASTO, obudź się :). Proponuję spotkanie jutro, tam gdzie zawsze o godzinie albo 17 albo 20-ej. Jak wolicie? Kto chętny?
PS-Dziku, wreszcie mam ;)
Mi się nie uda, zresztą nie mam ani jednego cygara.
Cygaro jakieś jeszcze bym znalazł dla Ciebie, Dziku. Więc, jeśli to jedyny powód to przybywaj.
o tej 20 możemy pomyśleć :)
pozdrawiam
Tylko którego dnia?
dzisiaj ?:)
Jasiu, ujmę to tak: ostatnio kiepsko mi idzie z umawianiem się z ludźmi. No weźmy chociażby wczorajszy dzień, kiedy to do ani jednego z zaplanowanych 2 spotkań nie doszło.
Dlatego nie umawiam się z Tobą, ale jestem. Ja jestem, humidor jest, wieża jest, kawa jest, może i coś jeszcze ;).
Jeśli dojedziecie z Dzikiem, albo choćby jeden z Was to urządzimy sobie CYGAROWE HALLOWEEN :szcz: :ss: Maski, dynie i inne akcesoria do straszenia nie są obowiązkowe :wr:
Przyszły weekend jak najbardziej, dziś, jutro nedyrydy z mojej strony.
Spróbujemy i w przyszły weekend się ustawić. Tymczasem wczoraj mieliśmy z Jaśkiem bardzo fajne spotkanie. W wieży było szaro i rudo. Jasiek, wrzuć foty, jeśli możesz. Dziękuję za spotkanie.
No to wrzucam zdjęcia z poniedziałku pogadaliśmy, zadymiliśmy wierze. :D
http://i191.photobucket.com/albums/z...h_SNC00010.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z...h_SNC00011.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z...h_SNC00012.jpg
jakość zdjęć mierniutka - aparat w telefonie dosyć słaby.
pozdrawiam
Jasiek
Dzięki. Eeee, to nie konkurs fotograficzny tylko dokumentacja towarzyska :bleh: :git:
Panowie, niedziela (6.11.), ktoś, coś, bo ja jestem ZA. Może być również opcja, g. 17 (ze względu na zmianę czasu))).
Troszkę to wyszło jak szyfr, ale stali bywalcy wiedzą o co chodzi. Czekam na info, czyli listę :-).
wstępnie tak :)
Ja też, ale może tak na 18?
ja mam jutro szkołę do 18.30 także będę chwilę później.
pozdrawiam
no to może 19?
pasi :)
No i piknie, no i wreszcie. Godzina 19,00 :cb:
1. Jasiek
2. Dzik
3. Bruno
4.
Tradycyjnie jeden numerek dla zbłąkanego wędrowca z cygarem :We:
Główny trzon ekipy trójmiejskiej stawił sie w komplecie. W 2/3 było kubańsko.
Super, chłopaki - dzięki za spotkanie. Specjalne podziękowanie dla sponsora, dzieki któremu wzmocniliśmy smak dobrych cygar rudym dodatkiem.
Mimo wszystko i uporem maniaka staram się tutaj napisać chociaż kilka słów o każdym naszym spotkaniu w Trójmieście.
Dlatego też muszę z przyjemnością poinformowac, że dziś spotkaliśmy się w pubie Kinsky w Sopocie, gdzie oczywiście można palić. Okazja była ważna, ponieważ odwiedził nas sam Don Lecho :). Cygara smakowały chyba wszystkim, niektórym gasło, inni palili wolniutko, bo się bali, hahahaha. :wr:
Pozdrawiam :thumbup:
O! To swietne spotkanko bylo :)
Adam
Wiesz co, ja chyba nie pamiętam żeby kiedyś zdarzyło mi się uczestniczyć w nieudanym spotkaniu cygarowym. Wszyscy przychodzą dobrowolnie, dlatego, że chcą, nikt nikogo nie zmusza. Na ogół spotykamy się w gronie gdzie wszyscy się znamy. Co mogłoby być nie tak? No nic, nic. Oczywiścia zdarzają się bardziej lub mniej pamiętne imprezy.
Wczoraj akurat wspominaliśmy FOSCA number 1 (Zabrze, jeszcze w starej lokalizacju u Rafała) oraz FOSCA number 2 (Kaszuby).
Tzw. wspólna historia też łączy tak jak cygara :).
Mariusz, sam nie byłem przecież :) , a spotkanko jak najbardziej udane, bo jakże mogłoby być inaczej:ss: Szczególne podziękowanie dla Piotrka za wyrko i michę o 6 nad ranem:git:
Oby do następnego,
Hej!
Eeee, Lechu, sorry za niedopatrzenie, ale wymieniałem tylko producentów dymu. Osobom towarzyszącym oczywiście też jesteśmy wdzięczni za uczestnictwo i pozdrawiamy serdecznie. :szcz::git::git::ss:
Chłopaki, może by tak w niedzielę coś? Jakby co, to ja tak. Wieża i mała ruda flaszeczka do dyspozycji. Wypowiedzcie się :ss: .
Póki cygaro jeszcze jakieś mam. Dajcie znać, kto chętny.
wstępnie tak :)
pozdrawiam
Ja pas.
Dziku, kurcze, popraw się :( :hmmm
Proponuję niedzielę. Jasiek- cygara już są.
Ja jestem ZA. Ale mamy długi weekend. Może piątek, lub sobota? Co sądzicie o takim alternatywnym terminie, ale ja się dostosuję.
sobota super :)
Dam znać bo nie wiem czy w sobotę nie będę miał gości.
Jak tam Dziku? Wiemy coś?
Możemy w sobotę
No to widzimy sie jutro (sobota), g. 17-ta w wieży.
bosko :)
Też tak uważam. Chciałem nawet kliknac "Lubię to", ale na forum nie mamy takiego przycisku, hahahaha :szcz: :szcz: :szcz: :git:
Jak określić dzisiejsze spotkanie, spotkanie znaczące, bo pierwsze w Nowym Roku spotkanie trójmiejskie? Daliśmy popalić i ja czułem się nasycony pod każdym względem: rozmowy, cygar (zrobiliśmy po 2 okrażenia) i napitków, dzięki nalewce mamy i sponsorom, którzy zapewnili ciągłe dostawy chmielowego napoju. Możnaby długo pisać, ale ponieważ mamy dokumentację zdjęciową po prostu troszkę pokażę.
Wypaliłem dzisiaj: Victor Sinclair Vintage Select (Dominikana) i JdN Dark Corojo Antano.
I jeszcze kilka:
No to bum, rok sie dobrze zapowiada. Palimy w niedzielę :). 17-ta, tam gdzie zawsze. Fajnie:szcz:
palimy, a jakże :)
i cygarka też są już.
Luuubię to :)
i kryształki tyż ? :D
Tyż
Popaliliśmy znowu. Cygara się rozczapierzały, nierówno się paliły, popiół sypał się gdzie popadnie, ale było fajnie. Chyba wszyscy byli zadowoleni z menu. Chłopaki, musimy powoli planować następne spotkanie, zwłaszcza, że wiosna idzie :) :szcz: :wr::cb: :git:
Wy to macie lobuzy fajnie :)
Adam
ojjj tak, nie oszczędzamy się :D cygara dopisały, towarzystwo jak zawsze- już chyba 4 rok leci jak okadzamy wieżę. pozdrawiam
jak to miło i wesoło gdy cygara pala się w koło:D
...czyż nie?
A jeszcze milej jak są u nas goście :). Kiedy będziesz Lechu?
Aj tam, aj tam.
Mam ochotę jutro (niedziela) zapalić spokojnie cygaro po południu (powiedzmy godz. 17-ta). Jeśli ktoś miałby chęć potowarzyszyć to zapraszam. :cb: :ss:
ja odpadam. niestety.
pozdrawiam
Ja również.. tym razem. Może pod koniec tygodnia zobaczmy czy da radę przyszła niedziela.
"Przyszła niedziela" już pojutrze. Krótka ankieta :))):
A) sobota (jutro), g. 17,00
B) niedziela (pojutrze), g. 17,00
C) w grudniu (po południu):))))
D) inne propozycje?
... ;) :szcz: :git: :thumbup: :ss:
Ja dziś odpadam, jutro niepewnie (50/50). Koło 22 napiszę
ja dzis nie, jutro tak :)
pozdr
Czyli B) :thumbup: Jak tak to TAK. Czekam jutro o 17-ej i mam nadzieję, że i Dziku dołączy. :ss:
Chyba dam radę i ja.
No i piknie :wr:
ja będę po 17 bardziej :)
pozdrawiam
Jasiek dał radę, po 17-ej. Dzik nie dał. Dziś była Nikaragua. Taki dzień :beerchug
Nic dodać, nic ując. THX Jasiek :wr: :ss:
zdecydowanie bardzo fajne palenie. Rosalones podobno niezłe, Joya przyzwoita :D - mocne 3+.
Bruno, to ja dziękuję :)
pozdrawiam