-
Odp: Paliłem dzisiaj....
Cóż za cygaro,cóż za wspomnień czar.
czekolada z porzeczkami!słodziuchna Media Noche
Ja stoczyłem bardzo nierówną walkę z Torpedką Decade RP
na sucho zapowiadało się bardzo słodko a jak było,zbiorę myśli i opiszę niebawem.
http://img7.imageshack.us/img7/7299/decade010.jpg
W nagrodę dostałem do skoszenia kawał trawnika i teraz czuję się lekko styrany.
Kobiety nie wiedzą co to litość.
-
njapierw, przed południem Indnian Tabac super Fuerte Maduro... tutaj nieźle, bez niespodzianek, popiół się nie trzymał, trochę tytoniu trochę kawy... ogólnie przyjemnie.
przed chwilą Monte Sublimes 2008.. tutaj też bez niespodzianek, pikantnie, krzepko, po męsku...
pozdrawiam
-
1 załącznik(ów)
Nie wiem co tam Jacku wykombinowałeś, ale wiem, że moje dzisiejsze RP Decade smakuje nieskazitelnie :-). Format robusto.
Z niepokojem stwierdziłem, że nie za dużo ich juz zostało w moim humidorze, a szkoda.
Muszę dodać, ze robusto to jeden z moich ulubionych formatów oprócz torpedo. A jak sie prezentuje na zabytkowej niemieckiej popielnicy :git:
-
U mnie w czwartek Partagas Serie D No. 4 oraz 5 Vegas Gold Double Corona.
Partagas genialny, 5Vegas, jak zawsze, bardzo smaczny.
r a d e k
-
Ja wczoraj wieczorem Monte 2, a jeszcze bardziej wieczorem por larranaga pantela.
Bardzo dobrze ;D
-
Ostatnim czasem codziennie to samo cygaro- montecristo 4. Nie znudziło się, bo jest boskie.
-
1 załącznik(ów)
Dzisiejsze cygaro zaskoczyło mnie swoją mocą. Po raz pierwszy paliłem Nestor Miranda Special Selection. Więcej wrażeń po kolejnym podejściu. Staram sie nie oceniać cygara po pierwszej randce :-).
-
Dzisiaj dwa hondurasy. Najpierw w formacie torpedo Flor De Copan, które kopnęło mnie tak jak żadne cygaro dotąd. Musiałem po nim nieco odpocząć. Jak odpocząłem zaordynowałem Saint Luis Rey Reserva Especial w formacie robusto, które było tak jedwabiste jak żadne cygaro wcześniej. Dwa ekstremalne doświadczenia jednego dnia, ale nie będę się silił na napisanie czegoś więcej, bo sięgnąłem po te marki pierwszy raz :)
-
Prawie roczny Trinidad Ingenio EL 2007. Ładnie wykonane cygaro, ale w smaku absolutny zawód.... nuda, nuda, nuda. Prócz ledwo wyczuwalnego ziemistego posmaku nie mogłem odnaleźć zbyt wielu niuansów. Wypaliłem łącznie 5 takich Trinidadów i bywało lepiej, ale moim zdaniem cygaro nie jest warte płacenia za nie ponad 60 zł. Na tym się kończy moja skromna przygoda z EL 2007.
-
2 dni temu Don Tomas Maduro Robusto. Bardzo lubię te cygara, spaliłem ich już kilka i naprawdę mi smakują. Najbardziej wyczuwalne smaki jak dla mnie to orzechy oraz gorzka czekolada. Spalanie jak od linijki, budowa raczej ok.