Partagas de Luxe. Prosty smak, moc właściwa, dobre spalanie. Pełna gęba Kuby, czego chcieć więcej :ss:
Wersja do druku
Partagas de Luxe. Prosty smak, moc właściwa, dobre spalanie. Pełna gęba Kuby, czego chcieć więcej :ss:
HdM PR AGL MAR06. Bez rewelacji, a szkoda :D
Bez rewelacji i uśmiech od ucha do ucha:confused:
PR znaczy się petit robusto;) tam gdzie używają tego typu skrótów mają wielką ściągę,jaki skrót co oznacza :r:.
na naszym forum nie trzeba się bać restrykcji zakazu palenia kubańskich cygar,można bardziej czytelnie pisać;)
Ja na rozpoczęcie dnia sięgnąłem,po Robusto Oliva Serie O.
Juan Lopez Selection No 1. Dobrze , że są takie cygara :ss:. Zauważam ostatnio, że im bardziej smakują mi pewne cygara, tym mniejszą mam ochotę, żeby o nich pisać.
Dziś był dzień na coś mniejszego. Cuaba Generosos. Hmm, na początku miałem obawy o poprawność ciągu. Teraz w trakcie palenia tego "małego dzika" obawy sie rozwiały :-)
To zacznij palić takie cygara ,które Ci mniej smakują,cobyś nie tracił chęci do pisania.
Ja też się ciesze ,że są takie cygara jak Juan Lopez ,ale obecnie palę Por Larranaga petit corone i to cygaro z miesiąca na miesiąc jest coraz smaczniejsze.Gorsza wiadomość dla mnie ,że tych cygar zostało mi tylko trzy sztuki a są u mnie już dość długo.
Całkiem przyjemne wieczorne palenie jak na "średią kube".
Cygaro to obfituje w niuanse kwiatowo-ziołowe,pieprzne oraz drzewne.
Nie pamiętam ceny tych cygar,ale dziś są bardziej warte wydanych na nie pieniędzy niż zaraz po ich zakupie.
Dziś paląc Cuaba EL 2008:
http://images48.fotosik.pl/117/7089bad8150ca8f6med.jpg
po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że Limitadą 2008 roku jest jednak Montecristo :) Zaznaczam jednocześnie, że Cuaba jest cygarem bardzo udanym, do którego warto wracac co pewien czas :rolleyes:
Włączając się w jasiowo-radkową dyskusję paliłem ostatnio Ashtona Puro Sol Belicoso i chyba mogę już z czystym sumieniem stwierdzić, że jednak wolę VSG :)
Oprócz tego wrzuciłem też na ruszt Ramona Allones Specially Selected (robusto) i coraz bardziej przekonuje się do tego cygara. Z 5 szt. kupionych u Richarda zostały mi już tylko 2 i chętnie rozebrał bym z kimś pudełko. Np z CigarOne :)
A aktualnie dopala się w popielnicy Partek D No. 4. Jego smak kojarzy mi się z majowym, rozgrzanym w słońcu suchym lasem :)
pzdr
CK
Wyjazd na wieś na łono natury bardzo sprzyjał paleniu :D
Oto co poszło w ciągu ostanich kilku dni:
Indian Tabac Super Fuerte Maduro Toro
Oliva Serie V Belicoso
Onyx REserve Maduro Toro
Gran Habano 3 Siglos Gran Corona
Montecristo Sublimes
Indian Tabac Chief Double Corona
Por Larranaga Pantela
Co do Monte to tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że to nie to ;]
pozdrawiam
Właśnie rozpocząłem H.Upmanna Connossieur No.1, twarz mi się wreszcie uśmiecha podczas palenia Havany.
O takie mi cygaro chodziło -słodycz,delikatna pikantność, przyjemny obfity dym.
Spalanie wzorowo równe.Ech ,żeby tak zawsze chciało być.