HdM Regalos EL 2007.
Świetne zakończenie bardzo pracowitego tygodnia. Teraz sssspać...
pozdr.
r
Wersja do druku
HdM Regalos EL 2007.
Świetne zakończenie bardzo pracowitego tygodnia. Teraz sssspać...
pozdr.
r
w tak wspaniałych okolicznościach przyrody:
Gran Habano Habano #3
El Rey del Mundo Choix Supreme. Świetne cygaro. Gęsty dym o posmaku- tu zaskoczenie zupełne- gorzkiej pomarańczy. Spalanie prefekcyjne. Są zdarzenia, o których wiele pisać nie należy, żeby potokiem słów nie zagmatwać czystych wrażeń. Bez wątpienia do takich zdarzeń należy palenie cygara El Rey del Mundo Choix Supreme.
Właściwie wczoraj, podczas fantastycznego krakowsko-przemyskiego spotkanie przy fajce:
- Don Lecho 2K2
- Ashton Aged Maduro Pyramid.
Obydwa bardzo dobre :-)
pozdr.
r
Właśnie kończę drugie spotkanie w ciągu ostatnich kilku dni z HdM petitrobusto
http://img6.imageshack.us/img6/8151/p1040349.jpg
I po raz drugi jestem mocno rozczarowany tym cygarem.
Powiem tak,gdyby to były moje pierwsze dwa spotkania to nigdy więcej nie powróciłbym do tych cygar,ale że mam ich za sobą już sporo,to potraktuję tą zmianę jakości jako kolejne doświadczenie w świecie cygar.
Tym razem będą to doświadczenia negatywne,no ale cóż.
smakowały wam kiedyś cygara,które miały wyraźny metaliczny posmak?
Mi osobiście takie cygaro nie smakuje,to nie palenie a raczej walka o smak.
Hmmm... Petit Robusto ?
Nigdy mi się nie zdarzył problem z tym cygarem...
Adam
HdM petit robusto swego czasu,to dla mnie było jedno z lepszych cygar w formacie robusto.
Mam jak najbardziej dobre zdanie o tych cygarach,ale czasami trafiają się złe sztuki lub nawet bardzo złe i ta przypadłość również dopadła moje petity, też nie miałem z nimi problemów,no i smakowo były bardzo fajne,ale nastąpił ten dzień i to dwukrotnie.
Właśnie skończyłem drugie cygaro tego samego dnia.
Wow :ss:.jutro będzie auł :(
Macanudo Robust portofino 7x34 cygaro było bardzo przyjemnym powrotem do starego dobrego Macanudo. i jest dobrze.
http://img12.imageshack.us/img12/816/p1040356s.jpg
Trochę dziwiło mnie ,że ta linia cygar jakoś trudno i z bólami przyjmowała się w Polsce i chyba się nie przyjęła.
Jacku, mysle, ze wypalilem przynajmniej 100 HdM Petit Robusto i poza przypadloscia zbyt mocnego chloniecia wilgoci z humidora w kilku sztukach, te cygara sa dla mnie wzorowym paleniem na 20 min. Z pewnoscia znow sie do nich przekonasz :)
A wpisujac sie w temat, to z racji urlopu w cieplych krajach, cygara praktycznie u mnie nie gasna :rolleyes: Dzis "z dymem" poszly
RyJ Short Churchill
Partagas Serie D No 4
Montecristo Sublimes
Dwie Cohiby Siglo I (choc jedna niestety tylko 2 minuty z racji marnego ciagu)
w planach na wieczor i w tubie w kieszeni Cohiba Siglo VI :)
Pozdrawiam serdecznie
Właśnie do wieczornego kakao Don Lecho Gold Series (6x38)...
Godzina leniwego, przyjemnego i aromatycznego palenia. Idealne cygaro przed snem - delikatne, nie przytłaczające nikotyną.
Technicznie - ideał.
Lechu - chylę czoła - postępy jakie ostatnimi czasy poczyniłeś są niesamowite. Tak trzymaj.
pozdr.
r
P.S. Późnym popołudniem była jeszcze fajka. Navy Flake Gawitha. Świetna.
Ha , to się nazywa urlop z cygarem w dłoni:ss:
Generalnie to ja już od dawna jestem przekonany o słuszności palenia tych cygar.
Mówisz wilgoć i tu masz rację trzeba przewietrzyć humidor.:bh: