właśnie tymi filadelfijskimi walorami zasugerowałem się...lecz cygaro wziąłem z innej dostawy i jeśli takich paskudztw pozostało mi jeszcze 24 to załamka na całej linii,do tej pory czuję podrażnienia w gardle.
Wersja do druku
właśnie tymi filadelfijskimi walorami zasugerowałem się...lecz cygaro wziąłem z innej dostawy i jeśli takich paskudztw pozostało mi jeszcze 24 to załamka na całej linii,do tej pory czuję podrażnienia w gardle.
Wide Churchill w trakcie. Mniam.
r
Co prawda nie dzisiaj ale w zeszly czwartek ale...
Malem okazje wypalic Bolivar Short Belicoso EL 2009
Cygaro lezalo u mnie od roku i wiazalem z nim spore nadzeje.
Zapach swietny, sprezystosc super, ciag na sucho dosc luzny.
Lubie cygara o luznym ciagu takie jak na przyklad Hoyo Petit Robusto.
Odpalilem cygaro elegancko zapaleczka i ... Katastrofa !
Ciag zrobil sie jeszcze luzniejszy, cygaro palilo sie krzywo i oczywiscie przegrzewalo.
Smak nedzny... Najwiekszy zawod cygarowy ostatnich (dlugich) miesiecy.
:(
Adam
Adam, trafiłeś na trefny egzemplarz.
A ja ostatnio kubańsko (może ze względu na szczególne okoliczności przyrody))): Trinidad Robusto (niedziela), HdM Epicure no 2 (dziś). Bez zastrzeżeń.:szcz:
Paliłem dzisiaj doskonałe Padilla Edition Especial 2006 torpedo. Co prawda w dwóch pierwszych tercjach miałem trochę problemów z ciągiem. Cygaro paliło sie nierówno i gasło. Natomiast końcówka wynagrodziła mi te problemy i poparzyłem palce :).
A ja znowu nic, nic i nic...
adam
Adam, ale chyba na urlopie nadrabiasz zaległości :). Liczę na wyczerpujący raport.
A ja dzisiaj Hoyo de Monterrey Epicure no 2. Kultura spalania bez zarzutu. Leżakowanie w humidorze najwyraźniej temu cygaru służyło. Pali się równo i moje kubki smakowe są całkiem usatysfakcjonowane.
Czyżbym tylko ja tu palił? Jaja sobie robicie Panowie ... i Panie?
Rozpocząłem próbowanie katalońskich nabytków.
Wczoraj La Aurora E. Leon no 4. Jakby to powiedzieć, spodziewałem się innych wrażeń. Cygara chyba powinny poleżeć jeszcze troszkę. Za wcześnie, żeby recenzować. Najkrócej powiem tak: zapach przed odpaleniem sugerował inne aromaty niż te jakich sie doszukałem w trakcie. Moc średnia.
Dzisiaj w równie kaszubskich okolicznościach przyrody Flor del Sol. Technicznie bez zarzutu, piękne, równe palenie. Doznania smakowe? Bez feerii smaków, ale było miło, gładko, kremowo :thumbup:
Szwajcaria kaszubska w tle.... czy autorzy książki mają z Tobą wspólne korzenie?
Jeszcze nie wiem, badam to właśnie :).Cytat:
czy autorzy książki mają z Tobą wspólne korzenie?