-
Odp: Paliłem dzisiaj....
Jakoś się nam Montecristowo :r: :r: zrobiło
Wersja katalogowa.
http://img19.imageshack.us/img19/4535/p1040241.jpg
I troszkę szarsza rzeczywistość
http://img10.imageshack.us/img10/8056/p1040242m.jpg
A tak poważnie,to strasznie mnie ochota naszła na cygaro.
Wypadło na Montecristo No2 początek ,dość ciężki gorzko-ostry,zamienił się na dość znośny ale wciąż gorzkawy .
Monotonny, no tak tytoniowa monotonność ciągła się przez całą długość cygara.Cygaro lekkie i nie zadowalające.kiepski egzemplarz wybrałem do spalenia.Jedyny plus oprócz dość przyzwoitego spalania to przebłysk geniuszu w trzeciej tercji, pod względem smaku.
-
Radeq jak tam w końcu spotkanie z Olivą bo ciągle z nimi jakieś problemy miałeś to za ostre to za szorstkie?:)
-
ja wczoraj również monte no.2 :D rozdziewiczyłem nową popielnicę... wyglądała na zadowoloną:r::r:
-
... a właściwie to wczoraj spaliłem HdM Palmas Extra i zgodnie z nazwą faktycznie jest extra. Za tą cenę fantastyczny kubański, ale nienachalny smak - powiedziałbym mieszanka kubańskich smaków i dominikańskiej łagodności, chyba, że ta łagodność to zasługa towarzyszącej kawy z mlekiem. Zdecydowanie moje cygaro, kupię ich kilka na zaś :)
Dziś dla odmiany będzie Meksyk: Te-Amo World Selection i tu zagwozdka: dominikańskie czy nikaraguańskie (honduraskie kiedyś popełniłem i to nie moje smaki). Decyzja zapadnie przed samym zakupem w trafice.
-
Przyszła dziś paczka z Akanu, wśród innych cygar było 25 JLP cremas, kupiłem całe pudełko do leżakowania, ale przepakowując do humidora nie wytrzymałe i zapaliłem jedno. Wewnątrz pudełka był stempel JUL 2008, więc pomyślałem, wczorajsze nie jest to może i będzie dobre. No i co się okazało? Cygaro było smaczne, konkretne, nawet- co mi się dotąd nie zdarzyło- popiół do połowy się utrzymał. To są te JLP z białymi banderolami, dostrzegam poprawę jakości i smaku.
-
Montecristo 4. Bardzo dobre cygaro, przyjemne palenie,moc właściwa,zapach dymu urzekający, chyba warto ich mieć więcej.
-
Ja wczoraj HdM palmasa i pir=erwszy raz niestety trafiłem na przytkanego dziada. Nie zmienia to jednak faktu że i tak je lubię
-
RP Decade Torpedo. Nienaganny ciąg, piękny, gładki i ciemny wrapper. Super zapach na sucho. I symfonia smaku w paleniu. Czego tam nie było ... pieprz, orzechy, gorzkie kakao, sam nie wiem co jeszcze. Wszystko super zgrane, moc w sam raz. Zdecydowany typ przy kolejnych zakupach u Wujka.
Jedno z lepszych jakie paliłem. I to tyle jeżeli chodzi o aktualność mojej osobistej listy Top 5 :)
pzdr
CK
-
Cohiba Esplendidos. Z całą pewnością jest to jedno z cygar ze światowej czołówki. Od początku bardzo kremowe, czuć najlepszej jakości tytoń (początek moim zdaniem zbliżony do Siglo VI). Następnie uwalniają się smaki kawy, słodyczy i jeszcze więcej harmonijnego, nieco wygładzonego smaku tytoniu. Przez 2 i 3 tercję przewija się posmak drewna (także cedru), a całość wieńczy ostrzejszy akcent, pieprzny czy paprykowy. Moc cały czas zbalansowana, średnia momentami do dużej. Konstrukcja od początku do końca idealna, spalanie równe, cygaro nie gasło nawet po odłożeniu na kilka dłuższych chwil. Ciąg - idealny, nie za lekki, nie za ciasny; duże ilości jasnoszarego dymu. Popiół średniociemny. Podsumowując, cygaro to jest idealnie zbalansowane pod względem mocy i smaku, którego zmiany nie są gwałtowne i krótkotrwałe, lecz pozwalają palącemu na dokładne zapoznanie się z każdym akcentem. Dodając idealną konstrukcję, otrzymujemy wspaniałe cygaro.
-
Partagas Serie D No. 4. Drugi w życiu. O zaletach nie będę się rozpisywał, bo to klasyk przecie. Powiem tylko, że dołączyłem do grona zadeklarowanych miłośników. Ależ mam dobrą cygarową passę ostatnio :ss: