Właśnie wróciliśmy z Leszkiem z Dortmundu. Relacja i zdjęcia wkrótce. :gd:
Może.:D
Wersja do druku
Właśnie wróciliśmy z Leszkiem z Dortmundu. Relacja i zdjęcia wkrótce. :gd:
Może.:D
oj ciekawy jestem tego!!
jak się to różni od naszych targów.
pozdr
R
Trzymamy za słowo i czekamy. Jestem też ciekawy tej relacji.Cytat:
Relacja i zdjęcia wkrótce.
Dortmund :) Wiele razy tam lądowałem przez ostatnie 2,5 roku... W pobliżu tego miasta mieszkał ktoś, kogo lubiłem odwiedzać i u kogo wypaliłem jedno z ciekawszych cygar, ale do dziś nie wiem co to było. Może pomożecie mi rozszyfrować tę zagadkę. Cygaro miało format perfecto a pierścień wyglądał tak:
Co prawda to troszke nie na temat, bo tu rozmawiamy o imprezie w Dortmundzie, ale sądzę, że to co pokazujesz to honduraskie cygaro: ręcznie robione z mieszanki ....., zreszta wszystko to jest tutaj:
http://www.cigarworld.de/shop/detail...021&artikelgr=
Jak juz wszyscy poczytaja tę dygresję, prosze moderatora o usunięcie / przesunięcie postów.
Z góry dziękuję.:ss:
Dzięki Bruno :) Na stronie, do której odesłałeś potwierdzają, że "Qualität" tego Excalibura jest "sehr gut" a w niektórych przypadkach nawet "überragend". Przepraszam kolegów za tę dygresję i bałagan. Sorry :)
Maro,
Teraz już nie masz wyjścia - musisz napisać recenzję, a ja wtedy poprzenoszę posty w odpowiednie miejsce :)
Pozdrawiam,
r a d e k
Boję się Radku, że z tego bożonarodzeniowego wieczoru kiedy paliłem owego Excalibura w okolicach Dortmundu niewiele będę pamiętał. Cygaro miało format perfecto, pięknie wyglądało i było bardzo smaczne. To był prezent od kobiety, z którą spędzałem święta :)
Jak widzisz żałosne są moje wspomnienia, więc po prostu wytnij te moje dywagacje w żaden sposób nie związane z targami w Dortmundzie i będzie po sprawie :) Czekamy na relację Marka i Lecha :)
Czekamy na zdjecia, czekamy bo przy zdjęciach lepiej powspominamy:ss:
Generalnie Intertabac jest przynajmniej pięć razy większy niż Eurotab pomimo iż zajmował trzy hale.
Jak dla mnie targi były udane, zdobyłem kilka dobrych kontaktów miedzy innymi :
z v-ce prezydentem "El rey de los Habanos" Johnem Gonzalezem, Drew Estate, a dzięki poznanej na Eurotabie 2008 meksykance z tabacalery A.Turrent wymienilismy kilka zdań z samym Alejandro a także zapoznała nas z F.L. Turrentem ( Tabacos la Victoria) i F. Rodriguezem (tabacos de Veracruz) . Od "Mexican Amigos" otrzymaliśmy nawet zaproszenia na wieczorny meksykański bankiet w Park Hotelu, ale z pewnych względów nie pojechaliśmy tam :( najlepiej jak to Marek wytłumaczy) a imprezka na pewno była przednia. Spotkaliśmy także kilku prezesów rodzimych importerów cygar.
Nie bedę wymieniał jakie inne firmy się wystawiały bo mozna to sobie zobaczyc tutaj:
http://www.westfalenhallen.de/messen...abac/index.php
Było oczywiście kilku torcedores miedzy innymi: na stoisku A. jason była pani od Blanco (zamiast mnie, bo dali ją gratis do kontraktu), Brazylijki z Danneman Artista - tu sobie skręciłem torpedkę:ss: ,Dominikańczyk z Dawidoff i Macanudo + cygarko prosto spod ręki z seri 1968 która wchodzi na rynek europejski.
Oczywiscie sporo cygar zlądowało razem z nami.
Niestety ja nie mam fotek bo zapomniałem zabrać z Hagen, gdzie nocowaliśmy u przesympatycznych znajomych Marka, którzy ugościli nas po królewsku.
Są trzy rzeczy których załuję : braku aparatu ( skleroza nie boli:hmmm), że tak krótko i że nie wpadliśmy na meksykańską imprezę, ale nadrobiliśmy to miło spędzonym wieczorkiem ze znajomymi z Hagen, wyborną kolacją która oczywiście zwieńczona została cygarami
C.D.N By Entelm :)
Rozumiem Leszku, że zaowocuje to tym, że twoja Wine And Tobaccos Home Manufactura przemieni się wkrótce w firmę importującą co nieco, dzięki czemu będziemy mogli się u ciebie w co nieco zaopatrywać :)
Szkoda, udokumentowany zdjęciami pobyt na takiej imprezie członków naszego forum byłby dla nas sporą atrakcją a dla naszej witryny wielką ozdobą, np. fotka Don Lecho palącego cygaro z Alejandro Turrentem :cb:
Pochwalcie się chłopaki co przywieźliście :-) Może zdjęcia przywiezionych cygar byście dali. Czekam na dalszy ciąg relacji, po zwiastunie Leszka zapowiada się interesująco :D