Odp: Saint Luis Rey Regios
i tym samym znów Jacku narobiłes smaka . a Luisów nie ma w Polszy:(
Cytat:
Zamieszczone przez
Don Lecho
i tym samym znów Jacku narobiłes smaka . a Luisów nie ma w Polszy:(
Ale nie trzeba daleko szukać - są w sieci czeskich trafik Valmont:
http://www.doutnikyvalmont.cz/p13786...ey-regios-25-s - wychodzi koło 30 zł za sztukę.
Jak kupowałem w Ostravie kilka miesięcy temu to była promocja, nie wiem czy jest dalej.
Jak na razie wypaliłem jedno jakieś 2 miesiące temu, ale niestety tak rozbudowanej opinii sobie jeszcze nie wyrobiłem - generalnie ok, ale bez rewelacji. Ale jeszcze jedno jest w humidorze i może przy okazji jego wypalenia pokuszę się o więcej komentarza. na razie tylko niezbyt piękne porównanie wyglądu (trochę w podróży straciło):
http://img72.imageshack.us/img72/698...egiossmall.jpg
świetna recenzja. Ja niestety tego cygara nie miałem okazji palić, a nie ukrywam, że jest jednym z cygar które mnie bardzo interesuję. Twoja recenzja Jacku tylko mnie utwierdza w przekonaniu że powinienem zanabyć jakąś piąteczkę przy okazji zakupów w TC.
pozdrawiam serdecznie
recka świetna!!
i aż mi się zmaka narobiło!!
a mam takie jedno cygaro w humidorze - dostałęm je od usera w dzień imprezowy mych urodzn!!;-)
ale mi chrapka na nie naszła teraz!!
hej
Nabyłem ostatnio przepisowego piątala w TC.
Dzisiaj odpaliłem pierwsze z nich. W 100% te same, co u Jacka doznania z pikantnością. Im dalej tym więcej chilli z niego wychodzi. Bez dwóch zdań ta pikantność jest bardzo przyjemna, bo wychodzi w tle bardzo przyjemnego, subtelnie słodkiego kremu owocowo - skórzanego. Na początku jest świerze, orzeźwiające, a pod koniec robi się ciemne, słone. Moje też spalało się bardzo przepisowo i w odróźnieniu nie gasło. Jedno z lepszych cygar kubańskich jakie miałem okazję palić. Nie jest nudne. Dla mnie bardzo wyróżnia się na tle kubańskiej jednolitości i poprawności smakowej. A może ono jest częściowo z tytoniu z importu?
ja mojego pierwszego - tego urodzinowego - wypali łem jaeszze w czasach - na działce - czyt.: ogródek działkowy;-)
jest to jedno z kilku cygar w tym roku, które zapamiętam mocno...i może dlatego mam ich jakieś naści ejuż w humidorze....??!?!?!;-)
jak powiedział bles - i ja się pod tym podpisuje - jedno z najciekawszych i smaczniejszych cygar kubańskich jakie paliłem.
po;ecami pozdrawiam!!
pozdro serde
Też nie paliłem tego cygarka...
I widzę że muszę spróbować :)
Adam
Dziś u mnie przyszła kolej na to cygaro. Chyba są bardzo równe bo całkowicie podpisuję się pod opiniami Jacka i Blesa. Początek skojarzył mi się z Ramon Allones Specially Selected. Później cygaro było umiarkowanie pikantne i słone. Cały czas nuty ziemisto- skórzane. Dobra Kuba za niewygórowaną cenę. Mój kandydat do cygara, po które sięga się często.
1 załącznik(ów)
Dzisiejszy obecnie palony Regios podtrzymuje swój dobry i smaczny poziom.
Chwila doskonałego relaksu,z kubańskim cygarem za które nie trzeba było zdzierać skóry.
Regios, po raz koleiny przekonuje mnie,że jest tym cygarem, które już na stałe powinienem wpisać w skład grupy cygar,które muszą być dostępne na wyciągnięcie ręki do humidora.
Lista grupy tych cygar jest dość krótka.
Czas poznać bliżej inne formaty tej marki.